Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Český start neměl chybu – Francie schytala sedm gólů

Výborně, vysokou výhrou nad Francií 7:0, vstoupila česká reprezentace do mistrovství světa v malém fotbale v Tunisku. Prvního soupeře ve čtyřčlenné skupině, v níž český celek čekají ještě Argentina a Austrálie, Češi nečekaně jasně porazili. Ze šesti skupin šampionátu postupují vždy první dva celky a další čtyři nejlepší ze třetích míst.

Radost českých fotbalistů
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Český tým, který loni obsadil na mistrovství Evropy v Česku druhé místo, v chladném tuniském večeru hrál zodpovědně a měl víc ze hry. To se projevilo v desáté minutě, kdy se po rozehraném rohovém kopu trefil Hakl.  

Francouzi se snažili, i oni se dostali do několika šancí, ale vždy jim chyběla přesnost, nebo stačila česká obrana a gólman Bíro včas zakročit. Gól nakonec Francouzi v závěru první půle dali, ale po sražené střele poslal míč dal vlastní gól francouzský kapitán Leibac.

Po přestávce nasadil soupeř to nejlepší a roztočil na naší polovině slušný kolotoč, kdy se několikrát předvedl Bíro. Česká odpověď ale byla pádná. Nejdříve Kounovský tečoval střelu na francouzskou branku do sítě a za okamžik zakončil pěknou kombinaci Salák a bylo to rychle 4:0.

Je nám líto, video expirovalo.
Češi porazili na MS v malém fotbale Francii 7:0

Pak na polovině hřiště chyboval francouzský gólman a Koudelka loboval na 5:0. Bíra poté v brance vystřídal Bellada. Ten se vrátil do reprezentace po třech letech a i on několikrát svými zákroky ukázal, jak lze soupeře dostat psychicky ještě více dostat dolů.

Francouzi nehráli špatně, ale štěstí rozhodně neměli. Když pak vyšachoval český celek jejich obranu – bylo to už 6:0 a po další chybě Francouzů to uzavřel skóre svým druhým gólem Koudelka.

Branky: 35. a 49. Koudelka, 10. Hakl, 24. Leibac vlastní, 31. Kounovský, 32. Salák, 46. Paděra. Poločas: 2:0.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články