Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Český pohár Skupiny ČEZ Veltrusy

Florbalisté začínají nejdříve v historii. Do ligy se vrátily některé hvězdy

Praha – Hráči Bulldogs Brno a Chodova zahájí nový ročník florbalové superligy. Soutěž nově hraje už čtrnáct celků, které ve svých řadách mají některé kvalitní navrátilce z evropských lig. Znovu se také uskuteční duel pod širým nebem mezi Bohemians a Chodovem, který se loni nedohrál kvůli nepřízni počasí a musel se opakovat v hale.

Slavící florbalisté Mladé Boleslavi
zdroj: florbalmb.cz autor: Štěpán Tomš

Vrchol superligy mužů i extraligy žen, který je naplánován na sobotu 21. dubna, se stěhuje i díky tomu, že se v Praze bude v prosinci 2018 konat mužské MS. "Chtěli bychom fanoušky lákat včetně vstupenek už od října. Věříme, že to bude pro moravské fanoušky stejný zážitek, jaký měli možnost zažívat šest let především ti pražští," řekl prezident Českého florbalu Filip Šuman.

Zajímavé menu má superliga od 16. do 18. září. "Chystá druhý ročník Open Air a Štvanice ožije mistrovským zápasem pod otevřeným nebem. Bude se hrát i ve velkých hokejových halách v Liberci a Pardubicích," zmínil Šuman duely FbŠ Bohemians s Chodovem, Pardubic s Českou Lípou i Znojmem a Liberce s Tatranem Střešovice.

Při loňské premiéře pod otevřeným nebem se odehrál celý pouze duel ženské extraligy mezi FbŠ Bohemians a Chodovem. Souboj mužů byl předčasně ukončen. Další pokus mají organizátoři v neděli 17. září od 15:00. "Těším se. Je to jeden z nejlepších projektů, který v superlize byl. Doufáme, že se povede počasí," řekl útočník Tom Ondrušek z řad Chodova.

Je nám líto, video expirovalo.
Nová florbalová sezona startuje

Kanonýr úřadujícího mistra je jednou z řady osobností, které se do superligy vracejí. Přišel ze švédského z Warbergu a Chodov posílili také Ondřej Mikeš ze Thorengruppenu a obránce Michal Podhráský ze švýcarského Rychenbergu. "Superliga posiluje obrovskými osobnostmi a jsme zvědaví, jak zvednou kvalitu hry," doplnil Šuman.

Superliga bude mít i novinku v pravidlech v duelech, které dospějí do nastavení. "V základní části se bude hrát prodloužení jen ve třech hráčích v poli. Ke změně došlo i u nájezdů, kdy po prvních třech sériích může jít kdokoliv opakovaně," uvedl ředitel ligových soutěží Zdeněk Mlčoušek.

Nejvyšší soutěž začne nejdříve v historii. Oproti minulému ročníku se v ní představí Ústí nad Labem, Znojmo a Česká Lípa, která bude hrát nejvyšší soutěž poprvé v historii. Elitu naopak opustilo Kladno. "Oživením budou opět takzvaná výjezdní utkání. Superliga se tak představí v Plzni, Hradci Králové, Karlových Varech, Chrudimi nebo v Zubří," dodal Mlčoušek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články