Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Čeští futsalisté se připravují na Srby. Jdeme do toho s pokorou, říká kouč Neumann

Praha - Balkánského soupeře ještě nikdy neporazili a v blížícím se dvojutkání nejsou favority. Přesto trenér českých futsalistů Tomáš Neumann věří, že národní tým může postupit. Úvodní duel baráže proběhne 12. září v Chomutově.

Utkání futsalu
zdroj: ČTK autor: Vostárek Josef

"Srbové mají stávající generaci opravdu excelentní. To, že hráli semifinále mistrovství Evropy před půlrokem, mluví za vše. Jejich tým je velice silný, mají ho nabitý legionáři po celé Evropě," řekl Neumann na tiskové konferenci.

Češi dosud hráli se Srbskem šestkrát, čtyřikrát prohráli a dvakrát remizovali. "My do toho určitě nejdeme jako favorité, ale s pokorou. Budeme věřit ve vlastní schopnosti. Necítíme se jako předem poražení a chceme postoupit," prohlásil kouč.

Úvodní zápas proběhne v Chomutově, odveta na soupeřově palubovce o čtrnáct dnů později. "Termín na začátku září, kdy začínají ligy ve všech koutech světa, je nešťastný. Bude to trošku syrové, ale my jsme na tom stejně jako Srbové," konstatoval Neumann.

Je nám líto, video expirovalo.
Start futsalové ligy se blíží, reprezentaci čeká baráž

Nicméně věří, že by termín nakonec mohl více vyhovovat českému mužstvu. "V průběhu sezony by se s nimi hrálo velice těžce, takhle by se jazýček vah mohl trošku posunout k nám. Ale těžko říct, všichni hráči jsou po letních přípravách a bude to jejich první ostrý start v sezoně. Uvidíme, kdo se s tím vypořádá líp," pokračoval.

Podle něj bude duel v Chomutově opatrnější a taktičtější. "Nikdo nebude chtít udělat chybu. Myslím, že rozhodovat se bude až v Srbsku," uvažoval reprezentační kouč, který v odvetě očekává bouřlivou atmosféru. "Máme s tím zkušenosti z mistrovství Evropy v Bělehradu. Víme, že je to tam velice bouřlivé, bude plná hala a diváci udělají peklo," zakončil Neumann.

Evropský šampionát bude od 30. ledna do 10. února příštího roku hostit Lublaň. Češi od roku 2001 nechyběli na futsalovém ME ani jednou.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články