Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Arménie

Kolocová s Kvapilovou budou v Hamburku hrát osmifinále

Hamburk – Na formu z mistrovství Evropy, kde získaly stříbro, nenavázaly Kristýna Hoidarová Kolocová s Michalou Kvapilovou stoprocentně. V Hamburku vyhrály úvodní zápas ve skupině, ale nakonec obsadily druhé místo a budou hrát osmifinále. Do hry se vrátily Markéta Nausch Sluková a Barbora Hermannová, které oba zápasy ve skupině prohrály a v pátek je rovněž čeká osmifinálový duel.

Radost Michaly Kvapilové a Kristýny Hoidarové Kolocové
zdroj: ČTK autor: Toman Petr

Hoidarová Kolocová s Kvapilovou získaly stříbro na ME v Lotyšsku a nyní porazily Švýcarky Joanu Heidrichovou, Anouk Vergéovou-Dépréovou 22:20 a 21:10. V prvním setu vybojovaly dramatickou koncovku a ve druhé sadě dominovaly. První mečbol proměnila Hoidarová Kolocová úderem z první do odkrytého dvorce.

V druhém utkání skupiny A nastoupily Hoidarová Kolocová s Kvapilovou proti turnajovým jedničkám Julii Sudeové a Chantal Laboureurové, které překvapivě vyřadily v semifinále evropského šampionátu. Po hladce prohraném prvním setu 8:21 dokázaly vyrovnat, ale nakonec podlehly 1:2 a horší poměr bodů je v tabulce zařadil na druhé místo za vítězné Němky, které postoupily rovnou do čtvrtfinále.

Hermannová a Nausch Sluková vynechaly ME kvůli zranění zad Nausch Slukové. Do Hamburku nakonec odjely a v prvním utkání nestačily na Kanaďanky Heather Bansleyovou a Brandie Wilkersonovou, kterým podlehly 16:21, 15:21. Odpoledne získaly proti další kanadské dvojici Sarah Pavanová, Melissa Humanaová-Paredesová úvodní set, ale nakonec prohrály 1:2.

"Do pondělí jsme si nebyli jistí, jestli to zranění nebude znamenat konec sezony. Proto jsem šťastný, že Markétě záda drží a nic ji při hře nelimituje," řekl trenér Simon Nausch.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články