Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Pozemní hokejistky čekají na evropském šampionátu favorizované Nizozemky

Amsterdam – Těžký soupeř čeká v úterý české reprezentantky v pozemním hokeji na mistrovství Evropy. Jsou jím Nizozemky, které budou mít v zádech ještě podporu zhruba deseti tisíc fanoušků, protože šampionát se hraje v jejich vlasti, kde je velmi populární. Mistryně světa a medailistky z olympiády jsou tak jasnými favoritkami. Zápas Česko - Nizozemsko vysílá v úterý živě od 20:00 web ctsport.cz.

Je nám líto, video expirovalo.
Pozemní hokejistky se chystají na ME na Nizozemky

Pro nizozemské hráčky hovoří i hráčská základna v zemi, kde se tomuhle sportu věnuje téměř čtvrt milionu registrovaných hráčů a hráček, což je téměř desetkrát víc než v Česku. Tamní nejvyšší soutěž je plně profesionální, zatímco české reprezentantky chodí trénovat až po práci. 

Jedna z českých hráček Tereza Mejzlíková přiznala, že pro ně je úspěch už hrát na mistrovství. Na něm jsou poprvé od zúžení finálové části na osm týmů. "Jsou na tom daleko lépe technicky, jsou na vyšší herní úrovni, ale půjdeme do toho s obrovskou bojovností a snahou dát minimálně gól," popsala motivaci českého celku po volném pondělku.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články