Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Hermannová se Slukovou skončily na majoru v Gstaadu ve čtvrtfinále

Gstaad - Barbora Hermannová a Markéta Nausch Sluková skončily páté na majoru Světového okruhu v plážovém volejbalu v Gstaadu a navázaly na stříbro z minulého týdne v Poreči. Ve Švýcarsku vyhrály osmifinále, ale ve čtvrtfinále pod vrcholky Alp podlehly poprvé v kariéře německému páru Chantal Laboureurová, Julia Sudeová ve dvou setech 15:21 a 14:21.

Barbora Hermannová a Markéta Sluková
zdroj: PA autor: Luka Stanzl

"Je známkou zlepšení, že holky dokázaly po finále v Poreči dojít pro další výborný výsledek. To přesně chceme," řekl kouč Simon Nausch.

Česká dvojice po vítězství ve skupině otočila v osmifinále zápas s Victorií Bieneckovou a Isabel Schneiderovou ve vítězství 18:21, 21:14 a 15:8.

"Holky měly zpočátku trošku problém se servisem, ale je úchvatné, jak drží při sobě, i když se nedaří. A po prvním setu hrály skvěle," řekl kouč Simon Nausch. "Už jsme trochu unavené, přesto předvádíme výbornou hru," dodala Hermannová.

Je nám líto, video expirovalo.
Světový pohár v Gstaadu ovládly Němky před Brazilkami

Hermannová se Slukovou zdolaly Laboureurovou a Sudeovou třikrát a letos dvakrát, ale tentokrát na ně nestačily. Většinu zápasu dotahovaly náskok soupeřek, vedly jen 3:1 na začátku druhé sady, ale rychle o výhodu přišly a zápas prohrály za 36 minut. Němky se vypořádaly se servisem českého páru a méně chybovaly.

Osmifinále naopak bylo konečnou pro Kristýnu Hoidarovou Kolocovou s Michalou Kvapilovou. Kanaďankám Kristině Mayové, Taylor Pischkeové podlehly 15:21, 22:24 a obsadily dělené deváté místo.

Před týdnem v Poreči se českým hráčkám povedlo dostat se ještě o kolo dále. "Je skvělým úspěchem českého plážového volejbalu, že jsou znovu dva páry v elitní desítce a hrají dobře," dodal Nausch.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články