Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
CBK Mersin - ZVVZ USK Praha

Draci Brno slaví, patří jim Pohár CEB

Brno – Pohár CEB patří brněnským baseballistům. Draci Brno porazili ve finále pražský tým Eagles 5:0 a vybojovali si účast v příštím ročníku elitního Poháru mistrů. 

Radost Draků Brno
zdroj: ČTK autor: Salajka Martin

Dvacetinásobní mistři extraligy splnili roli favorita a prošli celým turnajem bez porážky. Eagles ve finále inkasovali ve druhé směně první bod, krok se zkušenějším soupeřem ale drželi až do šestého inningu. V něm si Draci dalšími třemi body zajistili vítězství.

I když si Eagles připsali stejný počet sedmi odpalů jako soupeř, nedokázali se prosadit proti precizní obraně Brňanů. Ti těžili z výkonů zkušených nadhazovačů: šest směn odházel Petr Minařík a v posledních třech uzavřel utkání Martin Schneider, který povolil Pražanům pouze jediný hit.

Je nám líto, video expirovalo.
Pohár CEB skončil triumfem českých klubů

"Splnili jsme postupový cíl. Naší předností byl široký kádr kvalitních hráčů, který je na takový turnaj nezbytný," uvedl manažer Draků Arnošt Nesňal.

Eagles měli nejblíže ke skórování ve čtvrté směně. "Bohužel jsme tu šanci nevyužili. Draci naopak tvrdě trestali každé naše zaváhání a tím určili tempo utkání. Byl to vyrovnaný zápas. Svědčí o tom i stejný počet odpalů," řekl hráč Eagles Michal Zýma.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články