Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Volejbalisté se v rámci Světové ligy představí v Českých Budějovicích

České Budějovice – Zlepšení oproti neúspěšné kvalifikaci mistrovství světa se pokusí ukázat volejbalová reprezentace na domácím turnaji druhé divize Světové ligy. V Českých Budějovicích se svěřenci trenéra Miguela Falascy střetnou od pátku do neděle postupně s Egyptem, Nizozemskem a Portugalskem. Přímé přenosy sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz.

Donovan Džavoronok při smeči
zdroj: ČTK autor: Kubeš Slavomír

První turnaj odehrál národní tým minulý týden v Soulu, odkud si přivezl čtyři body za vítězství nad Finskem a těsnou porážku s domácí Koreou. V závěrečném duelu proti Slovinsku vyšel bodově naprázdno.

"Zápas se Slovinskem nebyl špatný, v některých chvílích jsme dokonce hráli velmi dobře, ale vyskytly se nějaké chyby a situace, které jsme nevyřešili dobře," prohlásil španělský kouč českého výběru. K turnaji v Budvar Areně doplnil: "Je na nás nicméně vidět další určitý pokrok, který se budeme snažit zúročit v Budějovicích."

Sestava týmu zůstala stejná a hráči doufají v podporu publika, jež letos slavilo návrat extraligového titulu. "Vždycky je super, když můžete hrát před domácími diváky. Těším se na každý zápas. Proto nerozlišuji extraligu nebo reprezentaci," řekl smečař Petr Michálek.

Týden po měření sil v Českých Budějovicích se závěrečný turnaj uskuteční v Haagu, kde se reprezentace utká se Slováky, znovu s Korejci a domácími Nizozemci. V pořadí druhé divize je zatím sedmá, přičemž tři nejlepší celky z dvanácti postoupí do Final Four, kde doplní pořádající Austrálii.

Program Světové ligy v Českých Budějovicích:

Pátek 9. června:

16:10 Nizozemsko - Portugalsko (ctsport.cz), 19:10 Česko - Egypt (ČT sport a ctsport.cz).

Sobota 10. června:

16:10 Portugalsko - Egypt (ctsport.cz), 19:10 Česko - Nizozemsko (ctsport.cz).

Neděle 11. června:

16:10 Egypt - Nizozemsko (ctsport.cz), 19:10 Česko - Portugalsko (ctsport.cz).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články