Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Mostecké házenkářky roznesly Slavii. O mistryních republiky tak rozhodne třetí zápas

Most – Až třetí finálový zápas bude muset rozhodnout o domácích házenkářských šampionech. Obhájkyně titulu z Mostu totiž po výhře 30:20 srovnaly stav série na 1:1.

Mostecké házenkářky
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

"Takové utkání se hodnotí velice špatně. Věděli jsme, že nás tu nečeká nic lehkého, ale Most prokázal své kvality. Bohužel jsme udělali velké množství technických chyb, nevycházela nám střelba, byl to dnes nepovedený výkon. Zítra se pokusíme to napravit, ale domácí tým bude rozjetý a bude to velice těžké," prohlásil asistent trenéra Slavie František Štika.

Naděje slávistek, které doma v prvním finále vyrovnaly v poslední vteřině a vyhrály po střelbě sedmimetrových hodů, netrvaly v Mostu ani čtvrt hodiny. Po gólu Růčkové vedly domácí hráčky 8:3 a v poločase měly k dobru už osm branek. Sedmkrát se do sítě hostujícího celku trefila Simona Szarková.

Je nám líto, video expirovalo.
Házenkářky Mostu deklasovaly Slavii, finále rozhodne třetí zápas

"Dnes jsme se prezentovali hlavně v útoku, tak jak jsme měli v plánu, a k tomu nám velice dobře fungovala i obrana. Důležité bylo, že jsme už od začátku ovládli zápas, získali rozhodující náskok a pak průběh utkání kontrolovali. Rozhodující zápas ale bude o hlavě, začíná se od nuly a bude záležet na tom, kdo bude mít víc síly," řekl mostecký kouč Peter Dávid.

Slavia vyhrála federální ligu dvakrát a českou sedmkrát, naposledy získala titul v roce 2010. Proti Mostu měly Pražanky triumf na dosah i loni a před třemi lety, ale v obou případech nedokázaly přidat rozhodující výhru. V roce 2014 vedly slávistky nad Mostem v sérii 2:0 a prohrály 2:3, loni vyhrály rovněž první zápas a sérii ztratily 1:2.

Také série o bronzové medaile je po dvou utkáních vyrovnaná. Poruba doma přehrála Olomouc 20:16, rozhodující třetí zápas je na programu v neděli taktéž v Ostravě.

Finále českého play-off házenkářské interligy žen - 2. zápas:

Most - Slavia Praha 30:20 (16:8)

Nejvíce branek: Szarková 7/3, Mikulčík 5, Růčková 4/3, Dvořáková 3 - Galušková 4/1, Kordovská 4, Chlupová, Novotná a Pešková po 2. Rozhodčí: Horáček, Novotný. Sedmimetrové hody: 8/6 - 2/1. Vyloučení: 5:5. Stav série: 1:1.

O 3. místo - 2. zápas:

Poruba - Olomouc 20:16 (8:9)

Nejvíce branek: Polášková 5/1, Marčíková 4, Šviráková 3/1 - Kubáčková a Severová po 4, Gebre Selassie 2, Jansová 2/1. Stav série: 1:1.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články