Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Pohár ministryně školství putuje do Zlína a Velké Bystřice

Nové Veselí - Sportovní liga ZŠ o Pohár ministryně školství dospěla do rozhodující fáze. Ve finále změřily síly v dívčí kategorii žákyně 31. ZŠ Plzeň proti 17. ZŠ Zlín-Křiby. Po heroickém dramatu obhájily titul moravské házenkářky. V rozstřelu ze značky sedmimetrového hodu totiž prokázaly pevnější nervy. Chlapecké finále bylo jednoznačnou záležitostí ZŠ Masarykova z Velké Bystřice, která pokořila ZŠ z Újezdu u Brna.

Zlínské házenkářky svedly s plzeňskými rivalkami fantastickou bitvu hodnou finále. Od úvodních minut sledovali diváci v Novém Veselí vyrovnanou partii. Lépe ji zahájil západočeský celek, který táhla především Lucie Drozdová, autorka devíti branek. Obhájkyně titulu se však rychle dostaly zpět do hry a po první půli prohrávaly o jediný gól.

Ve druhé části žádný z týmů výrazněji neodskočil. O republikových šampionkách proto musel rozhodnout až rozstřel ze značky sedmimetrového hodu, neboť v základní hrací době skončil zápas 18:18. V sedmé sérii proměnila svůj pokus zlínská Anna Neubauerová, naopak Adéla Pitulová zaváhala, což znamenalo triumf moravského družstva.

"Byly to hrozné nervy. Za titul jsme opravdu rády," hodnotila brankářka Andrea Vařechová.  

Chlapecké finále podobné drama nepřineslo. Hráči z Velké Bystřice porazili soupeře z Újezdu u Brna v základní skupině a také v souboji o zlato byli lepší. Už do kabin odcházeli s výrazným náskokem, který si po změně stran bez větších těžkostí pohlídali. "Byli jsme rychlejší, dali jsme do toho srdíčko. Jsme šťastní," popsal své pocity nejlepší hráč vítězů Štěpán Souček. Újezd obsadil podruhé za sebou druhé místo.     

Výsledky finále Sportovní ligy ZŠ v házené:

Dívky: 31. ZŠ Plzeň - 17. ZŠ Zlín-Křiby 18:18 (6:5 po sedmimetrových hodech)

Chlapci: ZŠ Masarykova Velká Bystřice - ZŠ Újezd u Brna 32:26

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články