Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Atlanta v play-off narazí na Washington. Lakers ukončili čekání na pět výher v řadě

New York – Tomáš Satoranský a jeho Washington už ví, na koho narazí v prvním kole play-off NBA. Soupeřem Wizzards bude Atlanta, která o tom rozhodla jasnou výhrou nad Charlotte 103:76. Hawks si připsali čtvrtou výhru v řadě a zajistili si páté místo ve Východní konferenci před Milwaukee. Ještě lepší drží Los Angeles Lakers, kterým se to povedlo poprvé od roku 2013 ovládnou pět duelů za sebou. Naposledy zdolali New Orleans 108:96.

Ersan Ilyasova z Atlanty v uktání proti Charlotte
zdroj: REUTERS autor: Brett Davis

Atlanta se na důležitou výhru nijak nenadřela a trenér Mike Budenholzer mohl zátěž rozložit mezi všechny hráče. Nikdo z jeho svěřenců nemusel odehrát více než 25 minut. Do utkání zasáhlo všech třináct hráčů Atlanty a každému z nich se povedlo skórovat. Statistiky vedl Dwight Howard s 19 body a 12 doskoky. Hornets nastoupili bez Kemby Walkera a jejich nejlepším střelcem byl Jeremy Lamb s 21 body.

Los Angeles Lakers v posledním domácím utkání v sezoně porazili New Orleans 108:96 a poprvé od roku 2013 zvítězili v pěti zápasech za sebou. Hollywoodský celek vedl s 18 body veterán Metta World Peace, jenž všechny body nastřílel ve druhé půli.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalisté Atlanty přejeli Charlotte a v play-off narazí na Washington

Hosté nastoupili bez Anthonyho Davise i DeMarcuse Cousinse a jejich nejlepším hráčem byl s 19 body a 11 doskoky Cheick Diallo z Mali.

V nejvyrovnanějším úterním zápase Oklahoma zvítězila na hřišti Minnesoty 100:98. Thunder nastoupili bez Russella Westbrooka, kterého zastoupil Victor Oladipo 20 body a hlavně vítěznou střelou šest sekund před koncem. Domácí vedl Karl-Anthony Towns s 26 body a 12 doskoky. Fanoušci Timberwolves mohli mít radost alespoň z nového loga, které klub odhalil před začátkem utkání.

Výsledky NBA:

Atlanta - Charlotte 103:76, Dallas - Denver 91:109, LA Lakers - New Orleans 108:96, Minnesota - Oklahoma City 98:100, Sacramento - Phoenix 129:104.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články