Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Brněnské volejbalistky po výhře nad Olympem srovnaly stav čtvrtfinále

Praha - Brněnské volejbalistky zvítězily ve čtvrtfinále v hale Olympu Praha 3:2 a vyrovnaly stav série na 1:1. Zbylá trojice favorizovaných domácích týmů nezaváhala ani v druhém zápase a stejně jako na úvod sérií vyhrála 3:0. Mistrovskému Prostějovu, Olomouci i Ostravě tak chybí k postupu už jen jedno vítězství.

Brněnské bloky proti smeči Prostějova
zdroj: ČT24

Po víceméně jednoznačných sobotních zápasech se hostující týmy vzchopily. Přerov v Prostějově uhrál 23 a 21 bodů, také Frýdek-Místek v Ostravě a Šternberk v Olomouci prohrály set pouze minimálním dvoubodovým rozdílem.

Trenér Prostějova Miroslav Čada uznal, že výkon jeho týmu byl slabý. "Od začátku jsme špatně bránili, k tomu se postupně přidaly zbytečné chyby při řešení jednoduchých věcí v mezihře a vítězství tři nula prakticky zachránila Bára Gambová. Bylo tam hodně hrubek, měli jsme špatnou přihrávku i defenzivu. Celkově šlo o varování, že takhle hrát určitě nemůžeme," prohlásil kouč osminásobných mistryň.

Naopak Brňankám se začátek zápasu v Praze nepovedl a poměrně hladce ztratily první i druhou sadu. Pak se ale tým trenéra Marka Rojka zlepšil, vyrovnal a v tie-breaku dovolil domácím volejbalistkám uhrát pouhých šest bodů.

Čtvrtfinále play-off extraligy volejbalistek - 2. zápasy:

Prostějov - Přerov 3:0 (23, 22, 16)

Nejvíce bodů: Rodríguezová 18, Gambová 17, Herelová 13 - Svobodová 17, L. Kohoutová 10, Jehlářová 6. Stav série: 2:0.

Ostrava - Frýdek-Místek 3:0 (18, 27, 21)

Nejvíce bodů: P. Kojdová 14, Nachmilnerová, Toufarová a Zemanová po 12 - Pavelková 12, Kukučová 9, Holišová 8. Stav série: 2:0.

Olomouc - Šternberk 3:0 (25, 18, 21)

Stav série: 2:0.

Olymp Praha - KP Brno 2:3 (18, 20, -22, -18, -6)

Stav série: 1:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články