Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Ve skupině na ME v malém fotbalu na Čechy nečíhají favorité

Brno - Čeští reprezentanti v malém fotbalu se na mistrovství Evropy, které se uskuteční od 9. do 17. června v Brně, střetnou ve skupině A s Maďarskem, Izraelem a Lotyšskem. Všechny zápasy se odehrají v místě bývalého zimního stadionu za Lužánkami, kde před rokem Kometa Brno uspořádala Hokejové hry pod otevřeným nebem.

Malý fotbal
zdroj: malyfotbal.cz

Čeští reprezentanti obhajují bronzové medaile z loňského šampionátu v Maďarsku. "Přál jsem si do skupiny alespoň jednoho atraktivního soupeře ze západních zemí. Třeba Španělsko, Portugalsko nebo Francii. Někdy je lepší dostat silný tým ze třetího koše, abychom jej nepotkali v play-off. Na druhé straně nám příznivý los dává naději na postup," řekl po skončení losování prezident české asociace malého fotbalu Filip Juda.

Mistrovství Evropy v malém fotbalu se uskuteční poosmé, do České republiky zavítá ve své krátké historii poprvé. Loňský titul obhajuje Kazachstán, předcházejících šest turnajů vyhrálo Rumunsko. Čeští reprezentanti dosud získali jednu stříbrnou a čtyři bronzové medaile.

V předběžné nominaci českého týmu je momentálně 24 hráčů včetně čtyř brankářů. První společný kemp se uskuteční za necelý měsíc od 20. do 22. dubna v Českém Dubu. Do závěrečné nominace se dostane 13 hráčů a dva brankáři. "Účast na kempu ještě nezaručuje, že se nemohou do užšího výběru dostat i jiní hráči z naší ligové soutěže," dodal vedoucí reprezentace Jakub Štefek.

S budováním mobilního stadionu za Lužánkami s umělou trávou třetí generace začnou pořadatelé v polovině května. Kapacita tribun bude necelých pět tisíc diváků. "Všechno bude hotovo do 3. června, kdy připravují Luděk Zelenka s Petrem Švancarou turnaj legend nad pětatřicet let mezi Spartou, Slavií a Zbrojovkou," uvedl Juda.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články