Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej: HC Dynamo Pardubice - HC Oceláři Třinec

Kladno s Libercem mají druhý bod, Příbram první

Praha - Kladenští volejbalisté vydřeli druhý bod ve čtvrtfinálové sérii s Odolenou Vodou. Soupeře porazili 3:1. Radovali se i Liberec a Příbram.

Je nám líto, video expirovalo.
Brněnští volejbalisté se v Liberci nemohli dostat přes zeď

Druhý bod získal také úřadující mistr Liberec, který porazil Brno znovu 3:1. Naopak příbramský celek vyrovnal v Českých Budějovicích sérii s Jihostrojem po třísetové výhře a nyní bude mít dvakrát výhodu domácího prostředí.

Druhé čtvrtfinále na jihu Čech začalo stejně jako ve středu, domácí hráli opět ustrašeně a tentokrát je nespasil hrdina prvního zápasu Marek Šotola. Příbram vedená nahrávačem Palgutem těžila z výborného příjmu a obranu domácích často nachytal chytře hrající českobudějovický odchovanec Böhm.

"Pokusíme se dokončit senzaci. Vyhrát v play-off v Českých Budějovicích 3:0, s tím musíme být spokojeni. Nezměnili jsme vůbec nic, jen jsme v konci neudělali chyby. Perfektně jsme začali první set, první zápas jsme nedotáhli, druhý ano," radoval se příbramský kouč Martin Kop.

Kladenští trenéři vyčítali svým hráčům nedodržování taktických pokynů, proto sérií s Odolenou Vodou neproplouvají tak, jako celou dlouhodobou částí nebo finálovým turnajem Českého poháru. "Jsme nedisciplinovaní a neukáznění a kvůli tomu se sami dostáváme do problémů. Pokud nezměníme přístup, nemůžeme čekat úspěch," zlobil se kouč Milan Fortuník.

Liberec se dnes mohl opřít o dobrý servis i výbornou defenzivu včetně 16 bloků. Brno Duklu nezastavilo ani změnami v sestavě. Hostům chyběl úderný univerzál, na tomto postu se vystřídali Perry, Římal a od třetího setu i blokař Pražák.

Čtvrtfinále play-off volejbalové extraligy mužů - 2. zápasy:

Liberec - Brno 3:1 (19, -26, 17, 20)

Nejvíce bodů: Galabov 22, Patucha 17, Leikep 15 - Hrazdira 17, Klapal 13, Pražák 8. Stav série 2:0.

Kladno - Odolena Voda 3:1 (15, -19, 19, 25)

Nejvíce bodů: Hietanen 18, Křesťan 16, Hýský 15, Zajíček 14 - Mikula a Hladík po 11, Knight 8. Stav série 2:0.

České Budějovice - Příbram 0:3 (-16, -21, -20), stav série 1:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články