Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Třetí zklamání v řadě. Cleveland lapá v NBA po dechu

Detroit - Třetí porážku v řadě museli v NBA skousnout basketbalisté Clevelandu. Obhájci titulu tentokrát nestačili na Detroit Pistons, se kterým prohráli 101:106. V dalším ze zápasů porazila Oklahoma favorizované San Antonio 102:92.

Hráči Detroitu Pistons
zdroj: Reuters

Detroitu zahrály dvě největší hvězdy: pivot Andre Drummond měl na kontě 20 bodů a 16 doskoků, rozehrávač Reggie Jackson 21 bodů. Z toho dvanáct dal v poslední čtvrtině, do níž Pistons vstoupili šňůrou 13:0 a kterou nakonec o dvanáct bodů vyhráli.

 "Spoluhráči mi jen řekli, ať jsem sám sebou, abych byl agresivní v útoku a správně volil akce," řekl Jackson. "Je to parádní týmové vítězství, ale co bylo nejdůležitější - naše obrana šlapala a díky ní jsme vyhráli," doplnil.

Clevelandu chyběli zranění Kevin Love a Kyle Korver. Poprvé od prosincové operace palce nastoupil za Cavaliers J. R. Smith, za 19 minut však zaznamenal jen tři body. James jich dal 29, mimo to měl také 13 doskoků a deset asistencí. Kyrie Irving přidal 27 bodů.

"Snažil jsem se chodit co nejagresivněji do koše a dostávat je pod tlak nebo si dojít pro trestné hody," uvedl ke svým sedmi smečím James, který ale netrefil ani jednu z šesti trojek. "Jo, moje střelba z dálky nestála za nic, tak jsem se soustředil na jiné činnosti," přitakal.

Je nám líto, video expirovalo.
LA Clippers si poradili s memphiskými Grizzlies

Westbrook dosáhl na 31. triple double v sezoně a vyrovnal Wilta Chamberlaina na druhém místě v historickém pořadí za jeden ročník. Na to, aby se dotáhl na rekordních 41 Oscara Robertsona, mu zbývá 17 utkání. Proti Spurs se osmadvacetiletý rozehrávač postaral o 23 bodů, 13 doskoků a stejný počet asistencí, z pole přitom střílel s úspěšností jen přes 30 procent.

Dvaadvacetiletý bosenský pivot Jusuf Nurkič dovedl Portland k výhře 114:108 v prodloužení nad Philadelphií 28 body, 20 doskoky a osmi asistencemi. Los Angeles Clippers přehráli Memphis 114:98, Lakers si z Phoenixu odvezli vítězství 122:110.

Výsledky NBA: Detroit - Cleveland 106:101, Memphis - LA Clippers 98:114, Oklahoma City - San Antonio 102:92, Phoenix - LA Lakers 110:122, Portland - Philadelphia 114:108 po prodl.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články