Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Liberec otočil zápas s Příbramí, Kladno vyhrálo základní část

Praha - Blízko ukončení černé série byli volejbalisté Příbrami. Kocouři vedli na palubovce mistrů z Liberce už 2:0 na sety, Dukla ale ještě dokázala zápas otočit. Středočeši tak nedokázali svého soupeře v extralize porazit už 26 zápasů za sebou, navíc stejně jako v předchozím vzájemném zápase doma ztratili náskok dvou setů. I bod ale stačil Příbrami k posunu na čtvrté místo, v základní části spíše tápající Severočeši jsou až šestí.

Volejbalisté Kladna
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

Dukle se nedaří, k prohrám v Lize mistrů se v poslední době přidaly také tři extraligové nezdary. Sérii porážek obhájci titulu přerušili jen před dvěma týdny proti Karlovarsku, ale Příbram nakonec dokázali zdolat i podruhé v ročníku.

"Příbram začala výborně na servisu a v obraně. Vlastně nám nedali ty první dva sety šanci. My jsme velmi špatně útočili a jsem rád, že jsme to od třetího setu otočili," řekl domácí trenér Michal Nekola.

Úvod zápasu byl pro Severočechy jako ze zlého snu, v prvním setu uhráli svěřenci trenéra Michala Nekoly pouhých 12 bodů. Příbram utkání i dál ovládala, hosté výborně blokovali a Renovica zakončoval jeden útok za druhým.

Je nám líto, video expirovalo.
Příbram černou sérii proti Liberci znovu neukončila

Liberec procitl až v závěru třetí sady, zpřesnil obranu a dokázal snížit, ve čtvrtém setu pak soupeře rozstřílel servisem Galabov. I v tie-breaku vyšla Dukle koncovka, při Patuchově podání domácí volejbalisté unikli na 14:10 a druhý mečbol proměnil nekompromisním útokem Leikep.

Příbramský trenér Martin Kop pochválil výborný vstup hostů do utkání. "Filip Palgut hrál s antibiotiky, má angínu a Martin Böhm je čtrnáct dní po výronu kotníku, přesto jsme ty dva sety hráli více jak perfektně. Pak se Liberec zvedl na servisu, přesto jsme stále bojovali. V tie-breaku v konci rozhodly asi dvě tři obrany," řekl Kop.

Je nám líto, video expirovalo.
Ve šlágru 20. kola zdolal Jihostroj Karlovarsko v tie-breaku

Volejbalisté Kladna si už dvě kola před koncem zajistili prvenství v základní části. V domácím prostředí porazili poslední Ústí nad Labem hladce 3:0 a v čele tabulky mají už osmibodový náskok před Karlovarskem. To prohrálo pětisetový zápas v Českých Budějovicích.

Českobudějovický duel měl velký náboj zásluhou tisícovky diváků v hledišti i díky tomu, že Karlovarsko má na soupisce několik hráčů, kteří dříve působili v Jihostroji. Úvodní dva sety vyzněly pro domácí, ale Západočeši, povzbuzení čerstvým postupem do čtvrtfinále Poháru CEV, dokázali vyrovnat na 2:2.

Českobudějovický trenér Dvořák poslal na palubovku rekonvalescenta Geverta, naopak hostům se v závěru čtvrté sady zranil nahrávač Končal. Rozhodující dějství bylo plné nepřesností a chyb, v dramatické koncovce zajistil druhý bod domácímu týmu Michálek, který blokem zastavil útok univerzála Kriška a stanovil konečné skóre 18:16.

"Divácky se určitě utkání líbilo. Postarali jsme se o zápletku, prohrávali jsme dva nula a dokázali jsme zápas zdramatizovat. Zranění nahrávače pro nás určitě bylo nepříjemné, ale Honza (Štefko) to odehrál solidně," řekl Michal Kriško z hostujícího mužstva.

Extraliga volejbalistů - 20. kolo:

Zlín - Brno 2:3 (-23, 18, -22, 20, -12) 
Nejvíce bodů: Kolář 23, Čechmánek 15, Kostoláni 13 - Hrazdira 22, Perry 20, Licek 16.

Kladno - Ústí nad Labem 3:0 (19, 17, 15)
Nejvíce bodů: Křesťan 21, Hietanen 12, Trojan 7 - Boehm 9, Nadazdin a F. Nesvačil po 6.

České Budějovice - Karlovarsko 3:2 (20, 22, -21, -16, 16)
Nejvíce bodů: R. Mach 14, Michálek 11, Hackworth 9 - M. Kriško 28, Hudeček 11, Treial a Široký po 10.

ČZU Praha - Benátky nad Jizerou 1:3 (-21, 17, -22, -23)
Nejvíce bodů: Kuboš 16, Šulc 14, Krajčovič 13 - M. Nesvačil 27, Moník 14, Dittrich 8.

Odolena Voda - Ostrava 3:2 (18, -21, 17, -25, 10)
Nejvíce bodů: Hladík 22, Mikula 19, Prešinský 14 - Šmídl 27, Šulista a Janků po 17.

Liberec - Příbram 3:2 (-12, -19, 20, 17, 11)
Nejvíce bodů: Patucha 22, Galabov 17, Leikep 12 - Renovica 17, Poikela 13, Böhm a Palgut po 10.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články