Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Brno doma nečekaně selhalo, s Benátkami prohrálo 1:3

Brno ‒ Vicemistři volejbalové extraligy toužili v dohrávce 18. kola potvrdit trend posledních týdnů, tedy stoupající výkonnost. Brněnský celek totiž vyhrál čtyři z předcházejících pěti duelů. Tentokrát ale nestačil Benátkám nad Jizerou, které vzhledem k vítězství 3:1 poskočily z jedenáctého místa na desáté. Mužstvo z moravské metropole nevyužilo možnost posunout se v tabulce za elitní dvojici Kladno‒Karlovarsko a zůstává páté.

Je nám líto, video expirovalo.
Benátky zaskočily Brno a oživily šance na play-off

Hosté z Benátek ztrácejí po překvapivém skalpu Brna jediný bod na osmou příčku zaručující play-off. Hvězdou televizního duelu byl náhradník Marek Nesvačil, jenž během necelých tří setů zazářil 25 body.

Favorizovaní domácí přitom hladce vyhráli úvodní sadu poměrem 25:14 a vedli i ve druhé, ale nakonec ji v dramatické koncovce o dva body prohráli. Ani závěry následujících setů svěřencům Ondřeje Marka nevyšly, což vyústilo v senzační triumf Středočechů. 

"Paradoxně nám pomohl rozhodčí tím, že nás poškodil. K adrenalinu se pak přidal kvalitní výkon náhradníků Nesvačila s Němečkem. A Brno už nebránilo tak dobře jako během prvního dějství," řekl po utkání trenér Pavel Třešňák.

Uniqa extraliga volejbalistů - 18. kolo:

Brno - Benátky nad Jizerou 1:3 (14, -24, -22, -23)

Nejvíce bodů: Hrazdira 16, Perry 15, Licek 14 - M. Nesvačil 25, Moník 11, Dittrich 9.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články