Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

USK hostí Dynamo Kursk. Hrát se bude o šanci na výhru ve skupině

Praha - Basketbalistky USK ještě drží naději na to, že postoupí do play-off z prvního místa. K tomu, aby se tak skutečně mohlo stát, ale musí porazit Dynamo Kursk. Přímý přenos utkání Euroligy sledujte od 19:00 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Domácí tým slovenské trenérky Natálie Hejkové si postup do čtvrtfinále zajistil v minulém kole po výhře v Montpellieru (58:55). Bylo to páté vítězství USK v Evropské lize za sebou. V tomto kalendářním roce drží družstvo neporazitelnost.

V minulém vzájemném utkání byla největší zbraní soupeře druhá nejlépe doskakující hráčka soutěže Nnemkadi Ogwumikeová, autorka 16 bodů a 9 doskoků. Její průměry v eurolize činí 15,8 bodu a 10,2 doskoku na zápas, další Američanka Angel McCoughtryová má ještě nepatrně lepší střeleckou statistiku (16,0).

USK by měl spoléhat znovu zejména na třetí nejlepší střelkyni Evropské ligy Sonju Petrovičovou (průměr 18 bodů na zápas), jež v prosinci nastřílela Kursku 28 bodů. Případným vítězstvím by si domácí vedle uchování naděje na prvenství ve skupině také upevnily druhé místo před svým zatím posledním přemožitelem Fenerbahce Istanbul. Turecký celek zaostává o bod a v příštím kole se představí právě na Královce.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články