Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

V ne úplně dobré formě hrající Prostějov změří síly se Stuttgartem

Stuttgart - Prostějovské volejbalistky čeká první zápas osmifinále Poháru CEV. Proti nim stojí silný Stuttgart, za který nastupuje také dvacetiletá česká reprezentantka Michaela Mlejnková. Prostějov se navíc v domácí lize aktuálně spíše trápí.

České mistryně trápí v posledních týdnech zdravotní problémy klíčových hráček Mareike Hindriksenové, Laury Emontsové a Laury Frigové. "Vzhledem k momentální situaci nejsme úplně v pohodě. Naopak soupeři se daří, což jej staví do role favorita," uvedl šéf volejbalistek Prostějova Petr Chytil.

Oproti suverenitě z minulých sezon lídr české extraligy v posledních zápasech výkonnostně polevil. V soutěži sice neprohrál, ale v posledních třech týdnech ztratil po bodu v duelech proti Olomouci a KP Brno, kde vybojoval vítězství až v tie-breaku. 

"Nejsme v právě nejlepším herním rozpoložení. Ale to neznamená, že už ve Stuttgartu nemůžeme předvést dobrý výkon. Jistá výhoda spočívá v naší odvetě doma, kde bychom se případně mohli pokusit o otočení nepříznivého výsledku z Německa," řekl trenér Peter Goga.

Do osmifinále Poháru CEV vynesla Prostějov výhra v kvalifikaci o Ligu mistryň nad maďarskou Békéscsabou. V dalším kole už Hanačky nestačily na polskou Dabrowu Górniczu a po osmi letech se nedostaly do hlavní soutěže Ligy mistryň. Stuttgart vstoupil na začátku sezony přímo do Poháru CEV a zatím vyřadil bez ztráty setu estonskou Kohilu. Kromě Mlejnkové jsou oporami slovinská nahrávačka Karmen Kočarová, americká blokařka Nia Grantová a maďarská smečařka Renáta Sándorová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články