Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Patriots jsou podeváté v Super Bowlu, čeká je rozjetá Atlanta

New York - Rekordní devátou účast v Super Bowlu vybojovali New England Patriots. Vítězové základní části v semifinále přehráli Pittsburgh Steelers 36:17 a v éře quarterbacka Toma Bradyho a trenéra Billa Belichicka jsou ve finále NFL už posedmé. O titul si Patriots zahrají proti Atlantě Falcons, která útočným uragánem už v prvním poločase rozmetala naděje Green Bay Packers a nakonec zvítězila snadno 44:21. Letošní Super Bowl se uskuteční 5. února v Houstonu.

Hráči New England Patriots
zdroj: USA Today Sports autor: Winslow Townson

Dosud se Patrioti dělili o rekordních osm účastí v Super Bowlu s Denverem, Dallasem a právě Pittsburghem, který potkali v semifinále.

Klíčová akce zápasu přišla v polovině druhé čtvrtiny, kdy zazářil hvězdný rozehrávač Tom Brady. Po fintované rozehrávce nakrátko našel dlouhým pasem téměř z poloviny hřiště Chrise Hogana a ten poslal Patrioty do vedení 17:6, které už nepustili.

Ve třetí čtvrtině přidali ještě 16 bodů a v závěru si hlídali postupový výsledek. Čtyřnásobný šampion Brady, který má rekordní sedmou účast v Super Bowlu, naházel 384 yardů a přihrál na tři touchdowny, z toho na dva Hoganovi.

Ještě lepší zápas odehrál quarterback Atlanty Matt Ryan, který naházel 392 yardů a připravil čtyři touchdowny.

Skvěle fungovala zejména jeho spolupráce s Juliem Jonesem, považovaným za nejlepšího widereceivera v lize. Na něj šlo 180 zkompletovaných yardů a dvě přihrávky proměnil v touchdown.

V poločase Atlanta vedla už 24:0, navíc v úvodu druhé půle předvedl parádní akci Jones. Po přihrávce přeběhl polovinu hřiště a zaznamenal touchdown dlouhý 73 yardů.

Packers vedení hvězdným rozehrávačem Aaronem Rodgersem se sice ještě vzmohli na odpor, ale Atlanta si druhou účast ve finále ujít nenechala.

Zdroj
ČTK, nfl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články