Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Kdo se stane novým vlastníkem florbalového poháru? Finále čeká ženy i muže

Zlín – V domácím florbalovém poháru už zbývá vyřešit pouze dvě tajenky. Které týmy se stanou novými šampiony. V mužské kategorii obhajují triumf Vítkovice, které v repríze loňského finále vyzvou Mladou Boleslav. Ostravané usilují o historicky třetí vítězství v soutěži a stejně tak Středočeši. V ženské kategorii se utkají Vítkovice s FbŠ Bohemians. Přímý přenos ženského finále sledujte na ČT sport nebo na webu ctsport.cz od 16:50. Mužského pak od 19:50.

Florbalisté Vítkovic se radují se zisku domácího poháru
zdroj: ČTK autor: Němeček Pavel

Muži Vítkovic loni v Plzni překazili Mladé Boleslavi zlatý hattrick. "Ceníme si triumfů, které jsme získali v roce 2014 a 2015. Před rokem jsme o vítězství přišli, jsme proto rádi, že jsme si vybojovali další šanci. V posledních letech jsme se dostali do pozice, kdy je pro nás jediným cílem vyhrát úplně všechno," řekl generální manažer Mladé Boleslavi Tomáš Pacák.

Středočeši věří, že porážku 2:3 Vítkovicím oplatí. "Cítíme se být silnější než vloni. Máme široký a vyrovnaný kádr a každá ze tří formací je schopná rozhodnout zápas. Můžeme se spolehnout i na vyrovnanou dvojici brankářů," uvedl kouč Mladé Boleslavi Jan Pazdera.

Je nám líto, video expirovalo.
Před finále florbalového poháru Vítkovice - Mladá Boleslav

Ostravané, kteří vyhráli domácí pohár také v roce 2012, očekávají podobně takticky svázaný a defenzivní zápas, jaký se hrál vloni. "Troufám si tvrdit, že nerozhodne první gól, ale to, kdo se dostane první do tempa. Minulý rok byla naší slabinou obrana. Dnes máme tři obranné páry, které v lize kvalitou nemá nikdo. Cítíme, že naše hra je pestřejší, a jedno vím jistě. Milujeme vyhrávání, víme, jak vyhrávat, a chceme vyhrávat," uvedl trenér Vítkovic Pavel Brus.

Mužské finále začne ve 20:00 a vítěz získá prémii 100 tisíc korun, poražený finalista 30 tisíc. Ženské finále se bude hrát od 17:00 a Vítkovice se v něm pokusí navázat na vítězství z roku 2015. Pro Bohemians by to byl premiérový triumf. Je za něj stanovena prémie 50 tisíc korun a neúspěšný tým získá 15 tisíc.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články