Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Trojkový mág Korver mění dres, z Atlanty míří do mistrovského Clevelandu

Cleveland – V historické tabulce střelců zpoza tříbodového oblouku zaujímá osmou příčku. Během 14 zámořských sezon odehrál téměř 1000 zápasů. Kariéra v NBA pomalu směřuje ke svému konci. Přesto se Kyle Korver dočkal na jejím sklonku životního přestupu. Pětatřicetiletý křídelník Atlanty posílil šampiony z Clevelandu výměnou za Mika Dunleavyho, Mo Williamse, finanční náhradu a budoucí právo volby v prvním kole draftu.

Kyle Korver (vpravo) ještě v dresu Atlanty
zdroj: AP autor: Rick Bowmer

"Jsme nesmírně rádi, že se nám podařilo získat hráče takového kalibru," prohlásil generální manažer Cavaliers David Griffin. "Patří mezi nejstabilnější a nejdynamičtější trojkaře v historii NBA. Je to nesobecký, týmový hráč. Kyle zosobňuje všechny elementy clevelandské DNA. Těšíme se, až jej spolu s rodinou přivítáme," doplnil.

Korver působí v nejprestižnější basketbalové lize světa čtrnáctou sezonu. Jeho průměr na utkání činí 10 bodů. Před příchodem do Atlanty oblékal dresy Philadelphie, Utahu a Chicaga. S 1952 trojkami je osmý v historickém pořadí NBA (pátý mezi aktivními hráči). Předloni se dokonce účastnil prestižního Utkání hvězd.

Ve vedoucím celku Východní konference by měl rodák z Paramountu zacelit mezeru po zranění J. R. Smithe, jehož budou Cavaliers postrádat tři měsíce kvůli zlomenému palci. "Jsem si jistý, že z basketbalového hlediska mi bude Cleveland vyhovovat," uvedl Korver ještě před oficiálním potvrzením transakce.

Jeho přestup pozitivně vnímá i nová kabina. "Kyle bude dalším dynamickým prvkem našeho týmu," řekl hvězdný LeBron James. "Je to ostrostřelec, navíc skvělý kluk. Příkladný profesionál. Hráč, který hraje na vysoké úrovni už dlouho. Má mistrovské ambice a raketomet v ruce," dodal James s narážkou na Korverovy schopnosti.

Zdroj
ČT sport, espn.com, nba.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články