Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Finále poháru bude jako loni. O titul se utkají házenkářky Mostu a Poruby

Jindřichův Hradec – Finále Českého poháru házenkářek bude mít stejné složení jako loni. O trofej si to rozdají obhájkyně titulu z Mostu a loňské poražené z Poruby. Severočešky se do závěrečného boje dostaly díky triumfu 26:22 nad Zlínem. Ostravský celek zase porazil Slavii 28:22.

Utkání Most - Zlín
zdroj: chf.cz autor: Alžběta Vejrostová

Slávistkám, které hrály pohárové finále v předminulém ročníku, nevyšel úvod zápasu s Porubou. První gól daly až v 9. minutě na 1:4. Manko ale smazaly a v dalším průběhu se přetahovaly se soupeřkami o vedení. Poruba rozhodla utkání v závěrečné čtvrthodině, kterou vyhrála 10:4.

"Nečekal jsem, že vyhrajeme tak vysokým rozdílem. Těší mě, že se hráčky dokázaly nastartovat do obratů. Víc jsme chtěli a věřím, že podobně se nám povede i zítra," řekl kouč vítězek Peter Olšavský.

"Zápas se nám vůbec nepovedl. Byli jsme příliš pasivní v útoku a nebyli jsme schopní prosadit se přes obranu soupeře. Ve druhém poločase jsme se dokázali dotáhnout, ale zase nás zradila obrana," posteskla si trenérka Slavie Petra Vítková.

Zlínu se povedlo zdramatizovat závěr zápasu s Mostem, když snížil na 20:22. Favorit ale kontroval čtyřgólovou šňůrou a bylo rozhodnuto.

"Očekávali jsme velmi těžký zápas, a to se potvrdilo. Zlín na nás svou obranou umí hrát. Nedokázali jsme se v tomto zápase víc utrhnout, abychom se dostali do větší pohody. Zlín se stále dotahoval. Jsem ale spokojený," uvedl mostecký kouč Peter Dávid.

Final Four Českého poháru házenkářek v Jindřichově Hradci - semifinále:

Slavia Praha - Poruba 22:28 (10:12)

Nejvíce branek: Pokorná 6/2, Kutlvašrová 5, Svobodová 3, Galušková 3/1 - Rechtorisová 8, Marčíková 5/1, Konečná 4. Zlín - Most 22:26 (11:15) Nejvíce branek: Očadlíková 6, Hradilová 4/2, Kříčková a Andrýsková po 3 - Jeřábková 6, Mikulčíková a Szarková po 4.

Zlín - Most 22:26 (11:15)

Nejvíce branek: Očadlíková 6, Hradilová 4/2, Kříčková a Andrýsková po 3 - Jeřábková 6, Mikulčíková a Szarková po 4.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články