Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Švýcaři vzdorovali, Švédové je ale nakonec sestřelili a jsou prvními finalisty

Riga – Ještě po dvou třetinách byl stav utkání mezi Švédskem a Švýcarskem nerozhodný 2:2 a největší favorit mistrovství světa vůbec nepodával jednoznačný výkon. Jenže v poslední části historicky nejúspěšnější florbalový celek světa ukázal svou pravou kvalitu, pěti brankami smetl svého soupeře a zvítězil 7:2. Semifinále mezi Českem a Finskem sledujte od 15:25 na ČT sport a ctsport.cz.

Florbalisté Švédska
zdroj: Martin FLOUSEK / www.ceskyflorbal.cz

Švédové vyhráli na MS sedmnáctý zápas za sebou. Celkově našli na šampionátech v 64 utkáních přemožitele jen dvakrát - v obou případech je zdolalo Finsko ve finále v letech 2008 a 2010. Švýcaři jako jediný další celek dokázali se Švédy jednou neprohrát, když v roce 2006 v Malmö uhráli remízu.

Švýcaři drželi po dvou třetinách naději na zápis do historie. Švédsku patřila první třetina a do vedení jej dostal v šesté minutě díky dorážce Kim Nilsson. Po 83 sekundách zvýšil střelou z otočky k levé tyči Eriksson.

Ve druhé třetině smazali ztrátu Scalvinoni a Bischofberger, ale favorit překvapení nepřipustil. Ve 45. minutě se trefil Enström, za čtyři minuty pojistil vedení při Camenischově vyloučení Galante Carlström a skóre pak ještě navýšili Enström, Larsson a Kim Nilsson.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih semifinále Švédsko - Švýcarsko

Semifinále MS ve florbale

Švédsko - Švýcarsko 7:2 (2:0, 0:2, 5:0)

Branky: 6. a 60. K. Nilsson, 45. a 57. Enström, 7. Eriksson, 49. Galante Carlström, 59. Larsson - 25. Scalvinoni, 34. Bischofberger. Rozhodčí: Vilkki, Alakare (oba Fin.). Vyloučení: 0:1. Využití: 1:0. Diváci: 5774. 

Hlavní zprávy

Nejčtenější články