Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Špatný švédský spánek a česká hra snů. Florbalisté jdou na favorita MS

Riga - Výhra Švédska nad Norskem znamená, že se čeští florbalisté s největším favoritem MS utkají v přímém souboji o první místo ve skupině. Se Seveřany, kterým v duelu stačí i remíza, ale mají mizernou bilanci, když vyhráli jen jedinkrát ze čtyřiceti vzájemných duelů. Přímý přenos sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz.

Čeští florbalisté
zdroj: ČTK/Český florbal autor: Martin Flousek

"Máme se Švédy šanci, když se oni špatně vyspí a my předvedeme výkon z říše snů. Rozhodně se o to pokusíme," řekl brankář Tomáš Kafka. "Budeme bojovat o první místo v tabulce. Víme, že Finové vyhráli skupinu A a Švýcaři budou druzí, takže se můžeme o něco pokusit. Ale necháme v zápase prostor celé střídačce, protože máme i nějaké nemocné," prohlásil trenér Radim Cepek.

Tým využil volný den k regeneraci. Absolvoval společný výběh a pak v hotelu Mercure přípravu na Švédsko. Do péče si hráče také vzali masér Milan Bohdálek a fyzioterapeuti Barbora Grmanová a Jakub Hemr. Volný čas hráči trávili i procházkou. "Máme se Švédy hroznou bilanci, na ně se motivuje každý hrozně lehce. Bude to pro nás další zážitek. Musíme jít do zápasu s čistou hlavou," prohlásil útočník Matěj Jendrišák, který jako jeden z lídrů hrál ve švédské lize dvakrát za sebou s Linköpingem superfinále.

Útočník Milan Tomašík: "Normálně do toho vletíme na sto procent, a kdybychom uhráli nějaký dobrý výsledek, tak to bude povzbuzení. Jdeme do zápasu po výhrách nad Norskem a Lotyšskem samozřejmě s lepším pocitem. Je to vrchol ve skupině a důležitý zápas. Nesmíme nic podcenit, musíme do toho jít naplno, protože potom už začíná play-off."

Podle obránce Patrika Suchánka, který hraje čtvrtou sezonu ve švédském Dalenu, je těžké najít u Švédů slabiny. "Jsou kompaktní, fyzicky i takticky dobře připravení. Musíme hrát dobře do obrany, neztrácet zbytečně balónky, aby se nedostávali do kontrů. My musíme proměňovat šance, které si vytvoříme," hledal Suchánek cestu k dobrému výsledku.

Se Švédy čeští florbalisté jen dvakrát v historii neprohráli. Ve 27. vzájemném klání uhráli v listopadu 2010 v Espoo remízu 4:4. Jediné vítězství 6:5 vybojovali Češi v dubnu 2014 doma v České Lípě. Od té doby ale pětkrát prohráli při skóre 11:37 a nejhůře za tu dobu dopadli před měsícem na Euro Floorball Tour ve Växjö, kde prohráli 3:11.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články