Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Štochl je ve 40 letech házenkářem roku, mezi ženami triumfovala Knedlíková

Cheb - Nejlepším českým házenkářem roku se stal poprvé v kariéře Petr Štochl, brankář německého celku Füchse Berlín. Po dlouhých letech tak sesadil z pomyslného trůnu Filipa Jíchu. Mezi ženami zaznamenala premiérové prvenství Jana Knedlíková. Výsledky byly slavnostně vyhlášeny na galavečeru v Chebu.

Petr Štochl
zdroj: chf.cz autor: Pavel Lebeda

Veterán Štochl se ve 40 letech dočkal premiérového triumfu v tradiční anketě, v níž hlasovali sportovní odborníci a novináři. Poprvé od roku 2006 nevyhrál Filip Jícha z Barcelony, který letos laboroval se zraněním.

Štochl jako kapitán dokázal s německým klubem Füchse Berlín obhájit prvenství na mistrovství světa klubů v katarském Dauhá. V reprezentaci nastoupil k šesti duelům a výrazně přispěl k postupu českého týmu do play-off o světový šampionát proti Makedonii, v němž chyběl kvůli problémům s kolenem.

V anketě získal stejně bodů jako druhý Ondřej Zdráhala ze švýcarského St. Gallenu a o jeho triumfu rozhodl větší počet prvních míst. Třetí místo obsadil prešovský Jakub Hrstka.

Křídelnice Knedlíková byla tradiční oporou reprezentace, která s přehledem postoupila na nadcházející mistrovství Evropy ve Švédsku. Sedmadvacetileté hráčce se dařilo i na klubové úrovni: s Györem postoupila do finále Ligy mistryň, kde maďarský klub podlehl smolně až na sedmimetrové hody.

Je nám líto, video expirovalo.
Knedlíková: Uplynulý rok byl pro mě výjimečný
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články