Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Zubří je v čele ligy, uspěla i Dukla

Praha - Házenkáři Zubří zvládli po reprezentační přestávce šlágr 10. kola extraligy a doma zvítězili nad Brnem 29:27. Vystřídali tak v čele tabulky Lovosice, které ale ještě jejich duel s Frýdkem-Místkem čeká.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Dukla - Kopřivnice

I když zuberskému týmu chyběly opory Matěj Šustáček a Štěpán Zeman, vyšel mu vstup do zápasu a v 18. minutě vedl 11:6. Brno zdramatizovalo koncovky obou poločasů, prohru však neodvrátilo. Zubří předvedlo kolektivní výkon, hned pět jeho hráčů se dostalo mezi čtyřbrankové střelce - Šlachta, Přikryl, Nesvadba, Václav i Douda.

"Přesto, že družstvo mělo výpadky v koncovkách obou poločasů, tak za zbývajících padesát minut určitě zasluhuje pochvalu za plnění taktických úkolů a příkladné nasazení," řekl trenér Zubří Andrej Titkov.

Třetí je v tabulce Dukla, jež zdolala Kopřivnici 36:29 zásluhou Kotrče s Mubenzemem, kteří dohromady nastříleli 24 branek. V utkání se rychle chopila vedení, a i když se Kopřivnice držela na dostřel, na soupeře se dotáhnout už nedokázala. "Měli jsme výborné přechody do rychlého útoku, což nakonec v důležitých chvílích utkání rozhodlo," hodnotil trenér Dukly Jan Josef.

Extraliga házenkářů - 10. kolo:

Dukla Praha - Kopřivnice 36:29 (15:13)

Nejvíce branek: Kotrč 13/3, Mubenzem 11, Reichl 5 - Fulnek 5, Bukovský 5/2, Rachač 4.

Zubří - KP Brno 29:27 (16:13)

Nejvíce branek: Šlachta, Přikryl, Nesvadba a Václav po 4, Douda 4/1 - Hubáček 9, Dostalík 5, Hastík 5/4.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články