Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

České florbalistky na evropské tour přetlačily Finky 4:3. Mužům se opět nedařilo

Schaffhausen (Švýcarsko) / Växjö (Švédsko) – České florbalistky se nenechaly zlomit pátečním debaklem s domácími Švýcarkami (2:12) a ve druhém duelu na Euro Floorball Tour v Schaffhausenu vyhrály nad soupeřkami z Finska 4:3. O vítězství českých hráček rozhodla v čase 57:52 při přesilové hře Denisa Ratajová. To mužům se po páteční porážce se Švédskem (3:11) nevydařil na Tour ani zápas s Finy, kterým podlehli 3:10.

Gólově se 65 sekund před koncem úvodního dějství prosadily Finky, když při vyloučení Halfarové skórovala Karolina Kujalaová. Ve 26. minutě vyrovnala Krupnová a za sedm minut otočila stav Halfarová. Ještě v druhé části smazala ztrátu Sanni Nieminenová.

Ve 46. minutě vrátila vedení českému týmu Kiecková. V 58. minutě při trestu Sipiläinenové sice dokázala ve vlastním oslabení vyrovnat Kujalaová, ale za 27 sekund ještě výhodu zužitkovala Ratajová, čímž zpečetila konečné skóre zápasu.

Českým hráčům se nevede, i druhý zápas pro ně znamenal vysokou prohru

Čeští florbalisté prohrávali s Finskem po dvou třetinách už 0:6. V úvodním dějství ještě drželi Češi se soupeřem krok. Od páté minuty prohrávali po Johanssonově trefě, ale hráli dál vyrovnanou partii. Po 57 vteřinách druhého dějství zvýšil Kailiala, který se pak v 26. minutě prosadil znovu a Finové dominovali. Trefili se ještě Pylsy, znovu Johansson, a dokonce ve vlastním oslabení Moilanen. "Zvýšili tempo, začali nás presovat," řekl asistent trenéra českého týmu Radek Sikora k průběhu druhého dějství.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko - Finsko

Do závěrečné části nahradil zkušeného osmatřicetiletého gólmana Kafku, stejně jako v úvodním duelu, o dvacet let mladší Mück. Beneš sice snížil, ale za Finy se prosadil Kotilainen a hattrick dovršil Johansson. V 52. zkorigoval stav na 2:8 Tokoš, ale hned za 13 sekund z penalty skóroval Mika Kohonen. Za dalších 43 vteřin snížil Ondrušek, poslední slovo ale měl Junkkarinen.

"Nemůžeme se nějak chytnout, jednoduchým soubojem nebo tak něčím. Posledních deset minut bylo dobrých, ale celkově to bylo těžké," shrnul průběh zápasu český reprezentant Tomáš Sladký.

  • Závěrečné vystoupení čeká české reprezentantky pod vedením trenéra Miroslava Janovského v neděli od 11:00 se Švédkami. Florbalisté uzavřou svou účast na turnaji ve Växjö v neděli od 9:15 duelem se Švýcarskem.

Euro Floorbal Tour:

Turnaj žen ve švýcarském Schaffhausenu:

ČR - Finsko 4:3 (0:1, 2:1, 2:1)

  • Branky a nahrávky: 6. Krupnová (Leierová), 33. Halfarová, 46. Kiecková (K. Paloncyová), 58. Ratajová (Billá) - 19. K. Kujalaová (Kippiläová), 35. S. Nieminenová (Manninenová), 58. Kujalaová (Kalliová)
  • Rozhodčí: Edinová, Nilssonová (obě Švéd.)
  • Vyloučení: 1:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1.
Turnaj mužů ve švédském Vaxjö:
ČR - Finsko 3:10 (0:1, 0:5, 3:4)
  • Branky a nahrávky: 43. M. Beneš (Šešulka), 52. Tokoš (Tomašík), 53. Ondrušek (Podhráský) - 5. Johansson (Manninen), 21. Kailiala (Kotilainen), 26. Kailiala (Kukkola), 28. Pylsy (Manninen), 36. Johansson (Tiitu), 39. Moilanen (Salo), 44. Kotilainen (Aro), 46. Johansson (Manninen), 52. Mika Kohonen z trestného střílení, 59. Junkkarinen (Vääanänen)
  • Rozhodčí: Kumerdanks, Kristapsons (oba Lot.)
  • Vyloučení: 1:3. Bez využití. V oslabení: 0:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy