Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Prostějovské volejbalistky postupují dál v boji o Ligu mistryň

Prostějov - Domácí volejbalistky Prostějova vyhrály první dva sety v odvetě druhého předkola Ligy mistryň proti soupeřkám z maďarské Békéscsaby. Do zápasu vstoupily s vítězstvím 3:0 z prvního duelu v Maďarsku, a tak jim stačilo k postupu vyhrát dva sety v zápase. Přesto zápas vyzněl vítězně pro volejbalistky hostujícího týmu, které po dvou a půl hodinách dokázaly vyhrát 3:2.

Volejbalistky Agel Prostějov
zdroj: ČT24

V první sadě se prostějovské hráčky přetahovaly se soupeřkami z Maďarska o každý balon, a to až do dramatického závěru setu. Tam se štěstí přiklonilo na stranu domácích, které nakonec vyhrály 33:31.

Druhý set už byl výsledkově jasnější, když hráčky Prostějova nechaly Maďarkám jen 21 bodů a vyhrály sadu o čtyři body. Třetí set pak domácí volejbalistky více méně vypustily, když uhrály pouhých 14 míčů. V závěru utkání se o poslední set popraly, ale finále vyznělo pro Maďarky v poměru 29:27.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Agel Prostějov - Linamar Békéscsaba

Tie-break už patřil mistryním Maďarska, české hráčky udělaly několik technických chyb, ztratily čtyři body v řadě a Békéscsaby už své vítězství z rukou nepustil. Poslední část zápasu prohrál Prostějov 10:15.

V dalším kole vyzvou polský tým Dabrowa Górnicza. Dvojzápas začnou hráčky Prostějova doma v úterý 15. listopadu, odveta by se měla hrát o čtyři dny později. Polský celek postoupil přes Maccabi Haifa.

Volejbalová Liga mistryň, odveta 2. kola kvalifikace:

Prostějov - Békéscsaba 2:3 (33:31, 25:21, 14:25, 27:29, 10:15)

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články