Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Hokejbalisté Pardubic získali po kanonádě Česko-slovenský superpohár

Pardubice - Nečekaně jednoznačný průběh mělo utkání úřadujících hokejbalových šampionů Česka a Slovenska o prestižní superpohár. Pardubice hostily Martin a dokonale využily výhodu domácího prostředí. Stálou převahu dokázaly zúročit i střelecky, což se zákonitě projevilo na konečném skóre. Soupeře ze sousedního státu deklasovaly 7:1. Zářil především Ondřej Březina, který ke vstřelenému gólu přidal i tři asistence.        

Je nám líto, video expirovalo.
Pardubice v duelu o Česko-slovenský superpohár deklasovaly Martin

Slovenský mistr se týmu z města perníku držel herně i výsledkově pouze v první části úvodního dějství. Ve zbytku střetnutí totiž naprosto dominovali domácí. "Za vítězství jsme moc rádi. Když to řeknu hloupě, nečekali jsme, že to bude tak snadné. Myslím si, že velkou míru na našem úspěchu nese předzápasová příprava," řekl po utkání útočník Ondřej Březina.

Pardubice poprvé udeřily už po třech minutách, kdy zásluhou kapitána Bílého využily první početní výhodu. Hosté sice záhy vyrovnali, ale od té doby drželi otěže utkání pevně ve svých rukou Východočeši. Na trefu Tomka během dvaceti vteřin bleskově odpověděli Förstl s Kosinou a stanovili konečné skóre první třetiny – 3:1.

Rozhodnutí definitivně přinesla druhá třetina. Svěřenci Jiřího Mašíka zasypali svého soka sprškou střel, což vyústilo v další tři přesné zásahy, o které se podělila trojice Česák-Filip-Urbanec. Závěrečnou pasáž duelu poté domácí odehráli ve volnějším tempu, ale i přesto své vedení ještě navýšili. Přihlížející diváky rozjásal sedmým gólem Březina.

Výsledek česko-slovenského superpoháru v hokejbalu:

HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice – ŠKB Imperial Vitamins Martin 7:1 (3:1, 3:0, 1:0) Branky a nahrávky: 3. Bílý, 11. Förstl (Kubeš), 11. Kosina (Březina), 18. Česák (Kasal), 20. Filip (Březina), 21. Urbanec, 41. Březina (Vlasák) – 9. Tomka (Hřivnáč, Holbus).

Pardubice: Chmelík (Smekal) – Vlasák, Kosina, Filip, Krejčí, Mokříž, Novotný, Ryba, Mašík – Urbanec, Bílý (C), Förstl, Česák, Kubeš, Březina, Skřivánek, Urban, Kasal, Merta, Staněk, Kunc.

Martin: Heczko – Fodrek, Zluky, Javorka, Holbus, Fedor, Říman, Turoň, Lang – Kollár (C), Bielený, Wagner, Tomka, Hrivnák, Žulko, Ruttkay, Hazucha, Tomečko, Drábik.

Zdroj
ČT sport, hokejbal.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články