Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Po roce zpět v národním dresu. Jícha je v nominaci házenkářů na kvalifikaci ME

Praha – Po roce, kdy se česká házenkářská reprezentace musela obejít bez něj, se Filip Jícha opět vrací do národního týmu. Čtyřiatřicetiletý hráč Barcelony je v nominaci na dva listopadové zápasy kvalifikace mistrovství Evropy proti Islandu a Makedonii. Ve výběru po delší době nechybí ani další střelecká opora Pavel Horák, naopak pouze mezi náhradníky je brankář Petr Štochl.

Filip Jícha
zdroj: chf.cz autor: Pavel Lebeda

Trenéři Jan Filip a Daniel Kubeš nominovali na úvod kvalifikace 18 hráčů, čtyři jsou z domácí extraligy. Jícha naposledy nastoupil za národní tým loni v listopadu v utkání první fáze světové kvalifikace v Belgii.

"Jsme rádi, že budeme mít k dispozici hráče, kteří nám při některých posledních akcích pro zdravotní problémy chyběli. Role Filipa Jíchy i Pavla Horáka bude možná trošku odlišná než v minulosti, ale jejich házenkářská kvalita i zkušenosti budou pro tým jistě přínosem," uvedl Filip.

Český tým vstoupí do kvalifikačních bojů ve středu 2. listopadu na Islandu. První domácí duel pak sehraje v sobotu 5. listopadu v Plzni proti Makedonii, která české reprezentanty porazila v červnovém play-off o postup na MS 2017.

Zbývajícím českým protivníkem ve čtyřčlenné skupině je Ukrajina. Na závěrečný turnaj, který v lednu 2018 uspořádá Chorvatsko, postoupí první dva týmy z každé ze sedmi kvalifikačních skupin a nejlepší celek z třetích míst.

Kvalifikační boje vyvrcholí příští rok v červnu. Český celek na posledním Euru letos v lednu chyběl.

Nominace na úvodní zápasy kvalifikace ME 2018:

Brankáři: Martin Galia (Zabrze/Pol.), Tomáš Mrkva (Balingen/Něm.)

Spojky: Tomáš Babák (Bergisher/Něm.), Roman Bečvář (Lipsko/Něm.), Pavel Horák (Erlangen/Něm.), Filip Jícha (Barcelona/Šp.), Jan Landa (Lovosice), Petr Linhart (Toulouse/Fr.), Jan Stehlík (St. Raphaël/Fr.), Ondřej Zdráhala (Hamm/Něm.).

Křídla: Jakub Hrstka (Prešov/SR), Milan Kotrč (Dukla Praha), Miroslav Jurka (St. Raphaël/Fr.), Jan Sobol (Pulawy/Pol.).

Pivoti: Jan Užek (Karviná), Leoš Petrovský (Pulawy/Pol.), Petr Šlachta, Tomáš Říha (oba Zubří).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články