Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Volejbalistky na závěr kvalifikace prohrály se Slovinskem a o ME se poperou v baráži

Maribor – Pokud chtějí postoupit na mistrovství Evropy, musí uspět v baráži. České volejbalistky nezvládly závěrečný zápas kvalifikační skupiny F a v Mariboru podlehly domácímu Slovinsku 1:3 po setech 24:26, 25:19, 20:25 a 21:25. Skupinu vyhrálo Bělorusko a vybojovalo si přímý postup na šampionát, který se v příštím roce uskuteční v Ázerbájdžánu a v Gruzii.

V baráži se české reprezentantky, které skončily ve skupině druhé, utkají se Slovenskem. První utkání se bude hrát příští sobotu 1. října v Jablonci nad Nisou, odveta o týden později v Popradu.

Svěřenkyně trenéra Alexandera Waibla se nemohly v úvodní sadě dostat do očekávaného tempa. Často chybovaly, v závěru setu se zlepšily, ale vyrovnanou koncovku prohrály.

Nejlepší výkon podaly české volejbalistky ve druhém dějství, v dalším průběhu zápasu ale přišel další herní propad, kvůli němuž jim utekl začátek třetího i čtvrtého setu. Trenér Waibl se snažil otupit tlak nadšeně bojujících Slovinek častým střídáním, nenalezl ale sestavu, která by výsledek otočila.

Waibl uznal, že domácí tým si vítězství zasloužil. "Marně jsme hledali rytmus, udělali jsme příliš mnoho chyb. Slovinsko včera zahrálo proti Bělorusku špatně a snažilo se samozřejmě dokázat, že umí hrát lépe," řekl.

Největšími oporami českého týmu byly Mlejnková s Havlíčkovou, ke kterým se přidala ještě střídající Hodanová.

Slovinsko - ČR 3:1 (24, -19, 20, 21)

Rozhodčí: Kovačevič (Č. Hora), Fattah (Něm.) Čas: 111 min. Diváci: 400.

Sestava a body ČR: Smutná, Mlejnková 17, Purchartová 4, Havlíčková 16, Kossányiová 1, Trnková 5, libero Melichárková - Vincourová 4, Hodanová 12, Dostálová, Nachmilnerová 3, P. Kojdová 4, Toufarová 1. Trenér: Waibl. Nejvíce bodů Slovinska: Mlakarová 20, Gridinová 15, Cvetanovičová 12.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články