Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

Baseballisté nestačili na Španělsko a medaili nemají ve svých rukou

Hoofddorp - Čeští baseballisté prohráli ve finálové skupině evropského šampionátu se Španělskem 3:9 a vzdálila se jim šance na zisk premiérové medaile. Teoreticky ještě mohou pomýšlet na bronz, k tomu ale musí v sobotu porazit Itálii a doufat v pomoc soupeřů.

Čeští nadhazovači nedokázali udržet útok Španělů, kteří předvedli 17 odpalů. Soupeř šel do vedení v první směně a čtyři body přidal ve čtvrté. V další směně navíc odpálil Blake Ochoa míč za plot a navýšil vedení.

"Španělé výborně pálili a navíc měli štěstí, prošly jim skákavé míče. Nám bohužel skoro všechno chytli. Jakmile se dostanou do herního klidu, tak hrají skvěle," řekl Adam Hajtmar, jediný český hráč v utkání, který měl dva odpaly.

Čechům se podařilo kontrovat až v sedmé směně za stavu 0:8. Nejprve si pro bod doběhl Petr Čech po Hajtmarově odpalu. Petra Zýmu poté trefil nadhoz a skórovat mohl Jakub Voják. Pro další bod si doběhl Hajtmar.

Čeští baseballisté měli plně obsazené mety také v následující směně, body ale nepřidali. "Šli jsme do tlaku, chtělo to, aby spadl jeden odpal. Bohužel k tomu nedošlo. Věřil jsem v obrat, jenže zázraky se nedějí každý den," řekl manažer Michal Müller.

Češi mohou stále teoreticky pomýšlet na první medaili z evropského šampionátu. K tomu potřebují, aby Itálie prohrála s Nizozemskem a Německo podlehlo Španělsku. Navíc musí v sobotu porazit Itálii. "Chceme je rozdrtit. Na nic jiného teď myslet nemůžeme," řekl vnější polař Hajtmar.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články