Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Čeští mladíci vyhráli domácí mistrovství Evropy v malém fotbalu

Praha - Čeští reprezentanti vyhráli premiérové mistrovství Evropy v malém fotbalu do 21 let. Ve finále na pražském Vyšehradě deklasovali Maďarsko 7:1. Svěřenci Zdeňka Parůžka na domácím šampionátu vyhráli všech šest zápasů a vždy minimálně tříbrankovým rozdílem.

Ve finále maďarského brankáře čtyřikrát překonal Ladislav Mužík, který se s deseti góly stal nejlepším střelcem turnaje. "Cítím se úplně úžasně, že jsme vyhráli a že jsem se stal nejlepším střelcem, je jen třešnička na dortu. Chtěl jsem dát aspoň jeden gól ve finále, čtyři jsou úplná bomba," uvedl Mužík.

"Sice jsem ani za stavu 4:1 ve finále neměl jistotu, ale hráčům jsem věřil, stejně jako celému realizačnímu týmu. Věděl jsem, že když to uděláme správně, musí to dobře dopadnout," přidal generální manažer českého výběru Petr Brejla.

Evropský šampionát do 21 let sloužil i jako prověrka před seniorským ME, které Česko hostí příští rok v červnu.

Malý fotbal se hraje s pěti hráči a brankářem na menším hřišti s menšími brankami, hrací doba je dvakrát třicet minut. Asociace malého fotbalu má členskou základnu 65 tisíc hráčů. Celosvětovým unikátem se pyšní pražská Hanspaulská liga, kterou hraje přes tisíc klubů.

Zdroj
ČT sport, ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články