Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Zdráhala si po výhře nad Makedonií pochvaloval týmový výkon

Zlín - Týmový výkon a přesné plnění úkolů byly podle Ondřeje Zdráhaly základní kameny, na nichž čeští házenkáři ve Zlíně vystavěli nadějnou výhru 28:22 nad Makedonií v prvním utkání play-off o postup na mistrovství světa 2017. Nejlepší střelec domácího týmu si také pochvaloval dobrou partu; mezi hráči funguje pohoda, i proto si dvaatřicetiletá střední spojka z německého Westfalenu reprezentační srazy užívá.

"Hrajeme jako mužstvo. Není mezi námi rivalita, když někoho trenéři stáhnou ze hry. Každý má svou roli a respektuje ji. Prostě fungujeme jako tým," řekl Zdráhala, jenž přispěl k vítězství šesti góly.
 
"Plnili jsme úplně přesně, co jsme si řekli. V útoku už víme, že umíme dávat góly, fungovala nám ale famózně obrana. A na to se už dá vyhrát i proti Makedonii. Výborný byl brankář Galia," vyjmenoval hlavní aspekty úspěchu.

Makedonii považuje za protivníka na úrovni českého týmu. Měl ale pocit, že balkánský soupeř zlínské utkání podcenil. "Přijeli s tím, že nebude co řešit. Nevyšla jim sice kvalifikace na olympiádu, ale proti nám si věřili, protože mají v kádru vynikající hráče. Pokud dostanou volnost. Když jsou pod tlakem, tak předvedou to, co dnes. Nestříleli z pozic, ze kterých jsou zvyklí dávat góly," řekl Zdráhala.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání: Česko - Makedonie

Taktika "otrávit" Lazarova se vyplatila

Jedním z klíčových momentů bylo ubránění hlavní hvězdy protivníka, kterým byl Kiril Lazarov. Šestatřicetiletá opora Barcelony se neprosadila proti taktice, kterou vymysleli trenéři českého týmu. "Trenéři nám řekli, že zápas rozhodne spolupráce Lazarova s pivotem. Bylo důležité, že jsme se na to připravili. Landa dnes Lazarova zmáčkl. Ten chodil velkým obloukem okolo naší obrany, protože nemá rád kontakt. Dnes ho dostával dost často, proto ho zápas nebavil," podotkl Zdráhala.

Před půldruhým rokem také ve Zlíně čeští házenkáři remizovali s Makedonií 27:27. Tehdy po slibném výkonu ztratili náskok sedmi gólů z prvního poločasu. "Tehdy to bylo o něčem jiném. Sešli jsme se ve zvláštní sestavě," vzpomínal Zdráhala, který se před tímto zápasem vrátil do reprezentace po půldruhém roce. "V prvním poločase nám vyšlo, na co jsme sáhli. Potom se nám už tak nedařilo. Teď jsme už o něco dál," konstatoval Zdráhala.
 
Nynější šestigólový náskok před odvetou v Makedonii podle něj ještě nic neznamená. "Odveta bude ve Skopje horká. Myslím si, že nikdo nepodlehne optimismu z dnešního výsledku. Ale výchozí pozici máme určitě lepší," řekl Zdráhala.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články