Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

České volejbalové šampiony čeká v Lize mistrů kvalifikace

Řím - Čeští volejbaloví šampioni Liberec a Prostějov začnou Ligu mistrů, respektive Ligu mistryň v kvalifikaci, která se bude nově hrát díky změně systému elitních soutěží. Hráči Dukly byli nasazeni do třetího kvalifikačního kola, prostějovské volejbalistky mají cestu do hlavní fáze ještě složitější.

Liberec ve třetím kole narazí na vítěze duelu mezi běloruským Strojitělem Minsk a finským týmem Tiikeritem Kokkola. Pro Prostějov vede cesta mezi elitu přes dvě kola. Ve druhém čekají maďarské šampionky z týmu Linamar Békéscsaba a pokud Hanačky splní roli favorita, půjdou na lepšího z dvojice Maccabi Haifa - Dabrowa Górnicza. Soutěže byly rozlosovány ve čtvrtek večer v Římě.
 
Po změně herního systému a zúžení počtu účastníků zůstane v hlavním turnaji mužů 20 týmů v pěti skupinách. Do soutěže se přihlásilo 36 družstev z 25 zemí. Na základě nových národních koeficientů bylo nasazeno 12 celků a zbývajících osm účastníků vzejde z kvalifikace.
 
V Lize mistryň bude v hlavním turnaji pouze šestnáct týmů. Dvanáct nasazených doplní čtyři vítězové kvalifikací. Zájem startovat v Lize mistryň mělo 30 družstev z 22 zemí. Poražení z kvalifikací budou pokračovat v Poháru CEV.

Kvalikační klání se uskuteční v průběhu listopadu

Pokud Liberec postoupí, ve skupině ho čekají Berlín, Civitanova a Rzeszów. Volejbalistky Prostějova by se dostaly do skupiny s Fenerbahce Istanbul, Azerrailem Baku a francouzským celkem St. Raphaël.
 
Dukla začne kvalifikaci 16. listopadu venku, domácí odvetu sehraje 20. listopadu. Hanačky začnou 1. listopadu v Maďarsku, odveta v Prostějově bude o čtyři dny později. Třetí kolo se následně odehraje do poloviny listopadu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články