Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Duely s Makedonií o mistrovství světa vyvrcholí házenkářská sezona

Zlín - České házenkáře čeká vrchol sezony, kterým budou dva zápasy kvalifikace o postup na mistrovství světa 2017 proti Makedonii. První duel je na programu v sobotu ve Zlíně, odveta ve středu ve Skopje. Od pondělí ladí vybraných 18 reprezentantů pod vedením trenérů Daniela Kubeše a Jana Filipa formu ve zlínské hale. Přímý přenos úvodního utkání sledujte v sobotu od 12:25 na ČT sport a našem webu.

Trenér házenkářské reprezentace Jan Filip
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Makedonii považují oba trenéři za jednoznačného favorita. "Máme před soupeřem, který má velmi kvalitní tým, obrovský respekt. Věříme však v naše schopnosti a cítíme šanci na úspěch. Pokud zahrajeme na hraně našich maximálních možností, tak máme naději utkání zvládnout," uvedl kouč Filip.

Čeští házenkáři před rokem a půl doma ve Zlíně remizovali s Makedonií v rámci kvalifikace o ME 27:27, v odvetě ovšem prohráli 28:32. Přitom první utkání na domácí půdě měli slibně rozehrané a v poločase vedli 18:11. "První poločas nám tehdy vyšel extrémně dobře. Bohužel jsme nedokázali zápas dovést do vítězného konce. Pokusíme se navázat na první poločas tohoto utkání. I když si myslím, že jsme nyní výkonnostně o kus dále," řekl Filip.

Je nám líto, video expirovalo.
Házenkáře čeká souboj o mistrovství světa proti Makedonii

Stále však vidí rezervy v obraně. "Trošku jsme se v tomto směru zlepšili, ale stále nás defenziva tlačí nejvíce. V útoku jsme se posunuli výrazněji, zlepšení se dalo pozorovat v posledních zápasech. K ideálu má ale naše hra ještě hodně daleko," konstatoval Filip.

Český tým se musí obejít bez hlavních opor Filipa Jíchy a Pavla Horáka. "Už se na toto téma nechci vyjadřovat. Hrajeme bez nich přes rok, tým si už na situaci zvykl. Je to realita, kterou nezměníme. Proto nemá smysl tuto skutečnost připomínat ani nad ní spekulovat," poznamenal kouč.

Sobotní duel ve Zlíně začne kvůli fotbalovému Euru v nezvyklý čas půlhodiny po poledni. Proto poslední dva tréninkové dny před zápasem začnou ve stejnou dobu. "V podobný čas jsme už hráli poslední přípravu v dubnu doma proti Rakousku. Hráči si potřebují zvyknout i na změněný režim při stravování, aby to pro ně nebyl takový skok," vysvětlil Filip.

Hala ve Zlíně má kapacitu 1750 míst, zatím v předprodeji zbývá ještě 400 vstupenek. "Věřím, že bude opět vyprodáno. V posledních zápasech jsme zde měli vždy výbornou diváckou kulisu, která nám hodně pomohla," dodal Filip.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články