Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Lions ovládli i druhé derby a jsou na cestě do Czech Bowlu

Praha - Dosud neporažení Prague Lions přivítali na domácím hřišti v Hostivaři ve víkendovém taháku ligy amerického fotbalu městského rivala Black Panthers. Pro Lions to byla příležitost spravit si chuť po nevydařeném vystoupení v Champions League, i Black Panthers zůstávají zatím v rakouské lize daleko za očekáváním. Úřadující mistři tentokrát svého soupeře nepodcenili, ale na úspěch to stejně nestačilo. Lions zvítězili 26:10 a se stoprocentní bilancí po polovině základní části jsou na nejlepší cestě za postupem do finálového Czech Bowlu. 

Utkání Prague Lions - Prague Black Panthers
zdroj: caaf.cz autor: Bryan Ham

Pro Lions přitom byli Black Panthers dlouho zakletým týmem. Před touto sezonou zvítězili nad svým dlouholetým rivalem naposledy v roce 2013. "Zápasy s Black Panthers jsou vždy nejlepší a porazit je dvakrát v sezoně, to se nikomu moc nestává," neskrýval radost kicker Lions Ondřej Šisl. Bilance 5:0 a dva zápasy s nejslabším účastníkem ligy Ostravou Steelers dávají Lions velkou naději na postup do finále.

Zatímco v prvním zápase nasázeli Lions 28 bodů za poločas, v Hostivaři se dlouho čekalo na první body zápasu. Průnik hostujícího Jana Dundáčka sice skončil v endzóně, předchozí faul ale vrátil drive zpět na polovinu Panthers. V pokračující akci ale quarterback Panterů zachytil v poslední minutě první půle těsně před endzónou snap a následně úspěšně proskočil obranou Lions. Potvrzovací kop proměnil veterán Stanislav Jantoš.

James Brooks v utkání s Black Panthers
zdroj: caaf.cz autor: Bryan Ham

Black Panthers navíc měli šanci dostat se na míč i během vlastního kickoffu, ale více štěstí měli domácí. Lions si ale vzali timeout a v následné akci quarterback Matt Silva našel uprostřed hřiště volného Erica Walla, který posunul útok prakticky na polovinu hřiště. S vypršením času měli Lions poslední akci z 23yardové vzdálenosti a obrovitý defensive end James Brooks se ve vzduchu dokázal prosadit i proti dvojici bránících protivníků.

A po úvodním drivu druhého poločasu už Lions vedli. Po rozehrávce z jednoyardové vzdálenosti si reciever Lions Wall poradil s bránícím Ladislavem Jenšíkem a dvoubodovou konverzi potvrdil opět Brooks. Snažení Panterů o vyrovnání skončilo v následujícím drivu 20 yardů od ednzóny a Jantoš alespoň field goalem snížil na 10:14.

To ale bylo ze strany mistrů do konce zápasu vše. Naopak Cory Holmes se dlouhým kickoff returnem dostal až na čtyřicetiyardovou linii Black Panthers. V pokračujícím drivu našel Silva znovu uprostřed endzóny Walla, který přes tvrdou obranu Jana Kabáta míč udržel. Panteři se snažili o odpověď, ale na první pokus se jim nepodařilo zkompletovat čtvrtý down v dobré pozici a jejich další akce skončila puntem ještě na vlastní polovině.

V závěrečné dvanáctiminutovce sice Michael Vondráček zachytil přihrávku Silvy a získal pro hosty pozici na polovině hřiště, Brooks si ale odvedl své i v obraně a obral o míč running backa Panthers Tomáše Pátka. Na druhé straně zvolili Lions místo očekávaného běhu přihrávku vzduchem a Wall v přímém souboji znovu předčil Jenšíka a doběhl si pro třetí touchdown.

Zdroj
caaf.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články