Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Finále házenkářské extraligy bude mezi Plzní a Duklou

Praha - Házenkáři Plzně se o titul utkají s pražskou Duklou. Nejlepší celek základní části extraligy v semifinále vyřadil Karvinou 3:0 na zápasy, sérii Dukla zakončila venkovní výhrou 28:24.

"Jsme hrozně rádi, že jsme to dokázali, hlavně díky excelentnímu výkonu Rangla v bráně a dobře postavenou obranou. Během utkání jsme vytvořili v útoku několik technických chyb a právě v tuto dobu nám to tam Rangl v bráně zamkl. Naopak nám se podařilo následně kontrovat," řekl trenér Dukly Jan Josef.

Pražané doma minulý týden zvítězili v prvním utkání vysoko 31:21, ale v druhém zápase měli s Karvinou mnohem těžší práci a vyhráli jen o dvě branky. Dnes jim v soupeřově hale vyšel závěr prvního poločasu i začátek druhého a v 35. minutě vedli rozdílem pěti gólů.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Karviná - Dukla Praha

Karviná bojovala, dokázala vyrovnat na 19:19, ale Dukla se znovu utrhla. V závěru dal dva důležité góly čtyřicetiletý sportovní ředitel hostů Daniel Čurda, postup do finále potvrdil poslední brankou zápasu Milan Kotrč. Dukla může získat první titul od roku 2011.

Podle karvinského asistenta Lubomíra Veřmiřovského hrála Dukla přesně to, co domácí čekali. "Při jakékoliv naší ztrátě balonu se dostali do protiútoků a z toho dávali jednoduché branky. My jsme se na to soustředili celý týden, bohužel pár takových branek jsme inkasovali. Strašně se nám pak proti tomu hraje. Dneska to byl vyrovnaný zápas, nicméně Dukla byla o pár branek lepší a zaslouženě postoupila," řekl Veřmiřovský.

Z extraligy sestoupil Zlín, který v sérii o udržení potřetí prohrál s Kopřivnicí.

Semifinále play-off házenkářské extraligy mužů - 3. zápas:

Karviná - Dukla Praha 24:28 (10:12)

Konečný stav série: 0:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články