Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Házenkářky Slavie budou hrát o mistrovský titul s Mostem

Praha - Házenkářky Slavie Praha a Mostu se utkají o mistrovský titul. Slávistky v semifinále českého play off interligy doma porazily Zlín 20:18 a sérii vyhrály 2:0 na zápasy. Mostecké obhájkyně titulu rovněž potřebovaly k postupu jen dva zápasy, doma zvítězily nad Porubou 27:20.

Házenkářky pražské Slavie
zdroj: ČTK autor: Ladislav Adámek

Trenérka Slavie Petra Vítková nebyla po postupu do finále úplně spokojená. "Samozřejmě jsem ráda, že jsme vyhrály a postoupily, na druhou stranu se mi vůbec nelíbil přístup k zápasu. Z naší strany to bylo laxní a vůbec jsme nehrály tak, jak dokážeme. Do finále tak musíme všechno zlepšit, jinak nebudeme mít šanci," uvedla na webu onlajny.com.
 
Slávistky před týdnem ve Zlíně potvrdily roli favoritek a zvítězily o šest branek. V domácím prostředí po vyrovnaném poločase unikly soupeřkám na rozdíl čtyř gólů, ale Zlín se nevzdal a otočil skóre na 15:16.

Závěr však hostující hráčky nezvládly. Vyrovnat se zlínské házenkářky v poslední minutě snažily při hře bez brankářky, jenže ztratily míč a Keclíková ho poslala skoro přes celé hřiště do opuštěné branky. "Trochu mě mrzí, že jsme nedokázali vyhrát, protože jsme rozhodně nebyli horším týmem," podotkl zlínský kouč Peter Sabadka. Nejlepší střelkyní zápasu byla autorka sedmi branek Slavie Kutlvašrová.

Je nám líto, video expirovalo.
Slávistky porazily v semifinále Zlín 2:0 na zápasy

Poruba v Mostu nastoupila s odhodláním odčinit těsnou domácí prohru, její úvodní trhák na 0:3 ale neměl dlouhého trvání. Ostravanky přesto v první půli většinou vedly, jenže po změně stran už nestačily čelit mosteckým útokům.
 
Ještě v 48. minutě měl Most k dobru jen dva góly, v závěru ale domácí hráčky přidaly a do porubské sítě posílaly jeden míč za druhým. Repríza loňského finále tak opět skončila úspěchem severočeského celku, v němž se sedmi brankami blýskla Jeřábková.

Semifinále českého play-off házenkářské interligy žen - 2. zápasy:

Slavia Praha - Zlín 20:18 (10:9)

Nejvíce branek: Kutlvašrová 7, Keclíková a Pešková po 3 - Dufková, Gärtnerová a Andrýsková po 3. Konečný stav série: 2:0.
   
Most - Poruba 27:20 (10:10)

Nejvíce branek: Jeřábková 7, Szarková 5/1, Chmelařová 4, Růčková 4/1 - Ryšánková 5/2, Kostelná a Rechtorisová po 4, Marčíková 3/2. Konečný stav série: 2:0.
    
O 5. až 8. místo - 2. zápasy:

Veselí nad Moravou - Plzeň 28:19 (14:9)

Nejvíce branek: Olšovská 8, Varjassiová 7, Vargová 7/2 - Kubišová a Rumlová po 4, Drozdová a Roubalová po 3, Cepníková 3/1. Konečný stav série: 2:0.
    
Olomouc - Písek 28:22 (11:11)

Nejvíce branek: Růžičková 9/2, Gebre Selassie, Hvostalová, Kapsová, Kubáčková a Polášková po 3 - Kovářová 8, Boorová 5, Líbalová 3. Konečný stav série: 2:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články