Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Dukla na senzaci nedosáhla. S Bragou prohrála i doma a finále si nezahraje

Praha – Z Portugalska si sice přivezli velmi nadějný výsledek, házenkáři Dukly však v semifinále Vyzývacího poháru na senzační postup nedosáhli. V odvetě na domácí palubovce Pražané s týmem ABC Braga nedokázali smazat jednobrankové manko a po porážce 29:33 se se soutěží rozloučili.

Štěpán Jeníček z Dukly v utkání s Bragou
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Dukla na Bragu nestačila v druhé sezoně za sebou, vloni v osmifinále Vyzývacího poháru vypadla po výsledcích 27:42 venku a 30:32. Tým ABC si ve finále zahraje s dalším portugalským celkem Benfikou Lisabon.

Pražané se v semifinále některého z evropských pohárů představili jako první český mužský tým od roku 1993. Posledním českým či čs. mužským celkem ve finále evropského poháru byla právě Dukla, která si v roce 1984 v tehdejším Poháru mistrů poradila v rozstřelu s Šabacem a slavila třetí triumf v nejprestižnější klubové soutěži. Mezi ženami vyhrál Most v roce 2013 Vyzývací pohár.

Pražané před zaplněnou halou na Podvinném mlýně po slavnostním výhozu trenéra fotbalistů Dukly Luboše Kozla začali dobře. Rychle obrátili nepříznivý stav 1:3 a i díky skvělým zákrokům brankáře Petržely vedli 7:4.

Jenže pak začala Dukla dělat zbytečné technické chyby a loňský finalista soutěže stav rychle otočil. Domácím se vůbec nedařilo v útoku a Braga po brejcích odskočila do vedení 13:8. Pražané sice šňůrou tří gólů snížili, ale závěr poločasu dohrávali v oslabení a favorit si znovu vytvořil pětibrankový náskok 16:11.

Dukla, která ve čtvrtek postoupila do semifinále play-off extraligy, se po změně stran snažila ještě vrátit do utkání. Braga si zpočátku hlídala čtyř až šestigólový náskok, až po polovině druhého dějství snížil Kotrč na 23:26. Více už se ale domácí ve skóre k soupeři přiblížit nedokázali.

Je nám líto, video expirovalo.
Házenkáři Dukly prohráli s Bragou i v odvetě a do finále neprošli

Odvetné semifinálové utkání Vyzývacího poháru házenkářů:

Dukla Praha - ABC Braga 29:33 (11:16)

Nejvíce branek: Kotrč 9, Jeníček 5, Březina 4, Reichl 3 - Spinola 9, M. Pereira, N. Pereira oba 5, Rocha 5. Rozhodčí: Leandersson, Lindroos (oba Fin.). Sedmimetrové hody: 1/0 - 2/2. Vyloučení: 4:5. Diváci: 1500. První zápas: 33:34, postoupila Braga.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články