Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Liberečtí volejbalisté vstoupili suverénně do finále s Brnem

Liberec - Volejbalisté Liberce porazili v prvním utkání finálové série své brněnské soupeře jasně 3:0 na sety (25:20, 25:17 a 25:19) a ujali se vedení v sérii. Severočeši se přitom museli obejít bez zraněného univerzála Adriana Patuchy, ale Jakub Vencovský jej výborně zastoupil a s 20 body byl nejlepším hráčem úvodní finálové bitvy. 

Hráči Dukly od začátku brněnského rivala zatlačili a po celý zápas mu nedali šanci, aby vývoj zvrátil. "Zápas nám nevyšel, Liberec byl lepší ve všech činnostech, připravíme se na zítřek," řekl kouč Ondřej Marek, který dovedl Brno do finále po dlouhých 26 letech.

Libereckou sestavu skvěle dirigoval nahrávač Janouch, spoluhráči mu pozici ulehčili výborným příjmem a také účinným útokem. V něm si skvěle poradil s rolí náhradníka Vencovský, neboť první univerzál Patucha má zdravotní problémy. "Nervózní jsem nebyl, do finále nervozita nepatří," řekl Vencovský. "Moc jsem toho nenahrál, o to větší mám chuť. Hráli jsme dobře všichni na servisu, tím si to strašně ulehčujeme," radoval se.

Z liberecké sestavy čišela suverenita, klid a nakonec i spokojenost. "Odehráli jsme výborný zápas, koncentrovaně od prvního do posledního míče. V průběhu sezony jsme protočili 12 lidí a nespoléhali na základní šestku, teď se nám to vrací," radoval se kouč Michal Nekola.

Brno se marně snažilo tlaku čelit, ve druhém setu šly na chvíli ze hřiště i hlavní opory Hrazdira, Haník či Andrianov. "Liberec hrál výborně, nebyli jsme schopní dostat se do naší hry. Kuba Janouch exceloval, nedařilo se nám číst jeho hru, měl přihráno a dával to na jedny ruce," konstatoval sklesle brněnský kapitán Michal Hrazdira. Série o titul se hraje na čtyři vítězství, Liberec může získat po Českém poháru double.

Do bojů o bronzové medaile vstoupili lépe hráči Českých Budějovic, kteří v oslabené sestavě bez Sobotky i Habra zdolali Karlovarsko 3:0. Hosté zase postrádali distancovaného Džavoronoka. I tato série pokračuje v pondělí na jihu Čech.

Finále play-off volejbalové extraligy mužů - 1. zápas:

Liberec - Brno 3:0 (20, 17, 19).

O 3. místo - 1. zápas:

České Budějovice - Karlovarsko 3:0 (22, 30, 20).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články