Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Nymburk prohrál s Petrohradem a spadl na osmé místo VTB ligy

Nymburk - Basketbalisté Nymburka prohráli ve VTB lize doma s Petrohradem 81:102 a klesli na osmou příčku tabulky za Nižnij Novgorod. Dvě kola před koncem je stále pravděpodobnější, že se ve čtvrtfinále utkají s vítězem základní části a hlavním favoritem na titul CSKA Moskva.

Je nám líto, video expirovalo.
Nymburku se proti Petrohradu nedařilo v obraně

Nymburk proti čtvrtému týmu tabulky držel krok poločas. Po úvodních rozpacích se domácí chytili v útoku a v první čtvrtině svedli s favoritem ofenzivní bitvu. V kontaktu byli ještě minutu před poločasem, ale pak chybami dovolili soupeři odskočit na osm bodů a ve druhé půli Petrohrad rychle rozhodl.

"Zápas jsme si ale prohráli už v první půli, kdy jsme jim dali hodně prostoru v ofenzivě. Dostat 55 bodů za poločas je hodně. Proti tak silnému týmu musíte bránit mnohem lépe," řekl trenér Nymburka Ronen Ginzburg.

Český mistr měl problém zejména pod košem, kde prohrával doskoky. Těch nasbíral o 21 méně a soupeři dovolil 17 útočných doskoků. V útoku se dařilo jen reprezentantům Petru Bendovi, Vojtěchu Hrubanovi a Belgičanovi Maximu De Zeeuwovi. Nikdo jiný se na dvouciferný počet bodů nedostal, zatímco v týmu Petrohradu to bylo hned šest hráčů.

Basketbalová VTB liga:

Nymburk - Petrohrad 81:102 (28:32, 47:55, 59:78) 

Nejvíce bodů: De Zeeuw 15, Benda a Hruban po 12, Kříž 9 - Toolson 20, Beržins 15, Timma 13, Antipov a Dowdell po 12. Fauly: 23:26. Trestné hody: 33/27 - 22/17. Trojky: 6:11. Doskoky: 30:51. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články