Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Za oponou 58. Rally Šumava Klatovy

USK bude bojovat o obhajobu v Turecku. Final Four se uskuteční v Istanbulu

Istanbul – Final Four basketbalové Euroligy, v němž budou hráčky USK Praha obhajovat loňský titul, se uskuteční v Istanbulu. Závěrečnou část bude 15. až 17. dubna hostit klub Fenerbahce ve své Ülker Areně s kapacitou patnáct tisíc diváků. Pořadatele závěrečného turnaje určila organizace FIBA Europe.

Úřadující šampionky USK se v semifinále utkají s Jekatěrinburgem, který loni v Praze porazily v zápase o titul. Druhé semifinále tvoří domácí Fenerbahce a další ruský klub Naděžda Orenburg, jenž se ve Final Four představí poprvé.

"Fenerbahce je klub s bohatou tradicí. V minulých letech Turecko hostilo několik velkých basketbalových akcí včetně mistrovství světa mužů a žen a jsme přesvědčeni, že znovu zažijeme fantastickou basketbalovou atmosféru," uvedl výkonný ředitel FIBA Europe Kamil Novák.

Mezinárodní basketbalová federace udělila Istanbulu pořadatelství navzdory tomu, že v sobotu se v centru tohoto největšího tureckého města odpálil sebevražedný atentátník. Výbuch si vyžádal kromě samotného teroristy čtyři další lidské životy a kvůli hrozbě dalších útoků bylo mimo jiné zrušeno fotbalové derby Galatasaray - Fenerbahce.

Právě hrozba teroristických útoků bleskla hlavou jedné z opor týmu Kateřině Elhotové, když se jméno dějiště dozvěděla. Byla však za Turecko raději než za Rusko, jež také připadalo v úvahu. "Je to mnohem lepší cestování, ale na druhou stranu se všichni bojíme nějakých teroristických útoků, takže to jediné budeme mít asi na paměti," uvedla na klubovém webu Elhotová.

"Určitě je to lepší lokalita, co se týče právě cesty, nezabere nám to tolik času, lépe se zadaptujeme a myslím si, že tam bude určitě tepleji než v Rusku. Takže toto je určitě pozitivní. Halu v Istanbulu známe všichni a mně osobně se tam hraje dobře. Tak doufám, že se tam bude dařit celému týmu a že dokážeme úspěšně euroligovou sezonu zakončit," řekla šestadvacetiletá česká reprezentantka.

Na bezpečnostní situaci v zemi zareagovala Evropská unie stolního tenisu (ETTU) a odebrala Istanbulu olympijský kvalifikační turnaj, jenž se tam měl i za účasti českých reprezentantů odehrát 6. až 10. dubna. Náhradní dějiště zatím nebylo určeno.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články