Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Florbalisté Chodova jsou v semifinále, série Tatranu a Vítkovic je opět srovnána

Praha - Florbalisté Chodova vyhráli v šestém utkání čtvrtfinále superligy v pražském derby na hřišti Sparty 8:3 a ovládli sérii 4:2 na zápasy. Stali se tak po Mladé Boleslavi druhým semifinalistou. Mistrovský Tatran Střešovice prohrál v Ostravě s Vítkovicemi 4:7 a za vyrovnaného stavu 3:3 na zápasy se rozhodne v sobotu v Praze.

Chodov už po první třetině vedl 3:0 a hattrickem se na výhře podílel útočník Miloš Tyl. Soupeře pro semifinále si vybere z postupujících ze sérií Střešovice-Vítkovice a Bulldogs Brno - FbŠ Bohemians.

"Konečně jsme hráli play-off, byli jsme koncentrovaní a produktivní. Myslím, že jsme dnes zaslouženě vyhráli. Jinak to byla obrovsky těžká série, musím před Spartou smeknout. Věříme, že nás perfektně prověřila a připravila na semifinále," řekl trenér Chodova David Podhráský.

V Ostravě rozhodl vyrovnanou bitvu šesti body za čtyři branky a dvě asistence Lukáš Hájek. "Dnes jsme konečně nebyli tak impotentní v útočném pásmu. Nedělám to často, že bych chválil hráče individuálně, ale dnes chci vyzdvihnout výkon Lukáše Hájka, který to vzal na sebe. Jsme tým, jsme silní a pevně věřím, že nás ještě ostravští diváci uvidí," uvedl trenér Vítkovic Jan Vavrečka.

Kouč Střešovic Jiří Jakoubek měl naopak ke spokojenosti hodně daleko. "Dnes jsme si vyhrát nezasloužili. Každý hráč si musí uvědomit, kde a kdy ho tým potřebuje. Pak můžeme v neděli uspět," prohlásil Jakoubek.

Čtvrtfinále play-off; 6. zápasy:

Sparta Praha - Chodov 3:8 (0:3, 1:1, 2:4) Branky: 33. Časar, 58. Jaroš, 58. Krejča - 10., 15. a 52. Tyl, 20. a 40. M. Koutný, 47. a 52. Pražák, 43. Chmelíček. Konečný stav série: 2:4.

1.SC Vítkovice - Tatran Střešovice 7:4 (0:0, 3:3, 4:1) Branky: 36., 41., 50. a 59. Hájek, 28. a 59. Rýpar, 33. Jastřembský - 37. a 39. Kubovič, 37. Beneš, 48. Komárek. Stav série: 3:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články