Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Úžasné pocity, dlouho jsme se na utkání připravovaly, říká Burgrová

Schio - Basketbalistky ZVVZ USK Praha jsou blízko k tomu, aby podruhé v historii postoupily mezi čtyři nejlepší týmy Evropské ligy. V úvodním čtvrtfinále porazily Schio 68:56 a nyní mají dva pokusy, aby vybojovaly druhé postupové vítězství. Česká reprezentační pivotka Ilona Burgrová byla nadšená, jak tým důležité úvodní utkání na horké italské půdě zvládl.

"Pocity jsou teď úžasné. Snažily jsme se, abychom ten první krok udělaly my. Připravovaly jsme se na toto utkání dlouho a jsem ráda, že to vyšlo, i když to nebylo jednoduché," řekla Burgrová. Italský mistr zejména v první půli kousal a potvrzoval, že nevybojoval druhé místo v základní skupině náhodou. Hráčky USK však vytáhly svou silnou zbraň v podobě agresivní celoplošné obrany, nutily soupeřky k chybám a v úvodu poslední čtvrtiny je bodovou šňůrou definitivně zlomily.

"Už delší dobu se snažíme aplikovat agresivní obranu, měnit tím rytmus hry a rozhodit soupeře. A to nám vyšlo i dnes. Obrana byla opět velmi důležitá," těšilo Burgrovou, která patřila ke klíčovým postavám obrany. S ní na hřišti vyhrálo USK o 18 bodů. Důležitou roli sehrála při přebírání obrany klíčové pivotky soupeře Isabelle Yacoubouové, kterou se povedlo přibrzdit na devíti bodech a odříznout od její typické hry.

"Hlavně je to ale zásluhu Kii Vaughnové, která od Isabelle schytala spoustu ran. Já jí jen vypomáhala. Kia to odedřela nejen v útoku, ale i v obraně," upozornila Burgrová na skvělý výkon své spoluhráčky. Americká pivotka znovu potvrdila, že v důležitých zápasech se na ni může tým spolehnout. Podobně jako v loňském Final Four, kdy byla vyhlášena nejužitečnější hráčkou. Tentokrát dala 23 bodů, přidala 11 doskoků a soupeř si s ní nevěděl rady.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Schio - USK Praha

USK přijelo podpořit 120 fanoušků

"Kia je na tom dobře fyzicky i psychicky. Jsem ráda, že jí tyhle zápasy vycházejí. A doufám, že v příštích zápasech na to nezůstane sama a my ostatní jí pomůžeme vyhrávat zápasy," řekla Burgrová a ocenila i novou posilu Anete Steinbergaovou, která hned dostala šanci v základní sestavě. "Anete je mladá a perspektivní hráčka, má vynikající obranu, dobře si hledá místo v útoku. Věřím, že tu zůstane i pro další sezonu, protože do týmu velmi dobře zapadla," dodala česká pivotka.

Velkou radost měla také z toho, že do Schia přijelo na otočku USK podpořit 120 fanoušků, což na venkovní zápasy ženského basketbalu není obvyklé. "Pro nás je neskutečné, že přijely tři autobusy fanoušků. Je skvělé zjištění, že má tolik fanoušků srdce nám sem přijet fandit. Děti ani starší lidé se nebáli náročného cestování a hodně nám tu pomohli. Udělalo nám to neskutečnou radost," dodala Burgrová, která se s týmem fotila se všemi fanoušky přímo na palubovce Schia za vítězného pokřiku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články