Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Liberec se po roční pauze vrátil na trůn Českého poháru volejbalistů

Liberec - Volejbalisté Dukly Liberec vyhráli potřetí za čtyři roky Český pohár. Ve finále favorizovaný tým zdolal Brno 3:1 po setech 22:25, 25:20, 25:12, 25:20. Dukla si tak spravila v této soutěži chuť po loňské finálové prohře s Ostravou.

Radost nahrávače liberecké Dukly Jakuba Janoucha
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Po prvním setu se to otočilo a jednoznačně jsme je přehráli servisem. Dobře jsme od druhého setu přihrávali. Kluci hráli výborně," řekl k utkání trenér domácího celku Michal Nekola a dodal: "Doufám, že nás to nasměruje k dalšímu (extraligovému) titulu."

Brňané vstoupili do svého prvního finále poháru po 16 letech výborně. Soupeře zaskočili servisem, byli úspěšnější v útoku a první set ovládli. "Brno nás přehrálo a my dělali nevynucené chyby," konstatoval liberecký smečař a kapitán Aleš Správka.

Od druhého setu se však na palubovce projevila kvalita Liberce. Letošní účastník Ligy mistrů řízený reprezentačním nahrávačem Janouchem soupeře postupně přehrával. Ve druhém setu převzal iniciativu a ve třetím setu Brno doslova převálcoval. Největší rozdíl byl vidět na bloku.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Liberec - Brno

Ve čtvrté sadě Liberec zpočátku trochu povolil a měl dlouho jen bodový náskok. Pak ale odskočil do vedení 19:14 a náskok už nepustil.

"Dobře jsme do finále vstoupili, ale Liberec pak byl lepší a přehrál nás v obraně na síti, a to rozhodlo. Nenašli jsme účinnou protizbraň a nedokázali je odtáhnout od sítě. Liberec byl jednoznačně lepší," přiznal brněnský kouč Ondřej Marek.

Finále Českého poháru volejbalistů v Liberci:

Dukla Liberec - Brno 3:1 (-22, 20, 12, 20).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články