Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Veselý předvedl další dobrý výkon, Fenerbahce ale poprvé v osmifinále padlo

Atény – Ani další dobrý výkon Jana Veselého neodvrátil první porážku basketbalistů Fenerbahce Istanbul v osmifinálové fázi Evropské ligy. Český reprezentant v utkání s Panathinaikosem Atény nasbíral 12 bodů a sedm doskoků, řecký tým ale především díky kvalitní obraně zvítězil 76:71.

Sport
zdroj: ČT4

Istanbulský celek však tentokrát nepodal tak kvalitní týmový výkon jako v předchozích zápasech. Při absenci dvou důležitých hráčů Kostase Slukase a Pera Antiče se hosté těžko prosazovali přes obranu Panathinaikosu, který postupně získal zápas pod svou kontrolu.

Ještě na začátku poslední čtvrtiny Fenerbahce srovnalo, jenže pět minut před koncem utekl Panathinaikos i díky technické chybě hostujícího kouče Željka Obradoviče na sedm bodů a výhru už nepustil. A to ani přesto, že se Fenerbahce povedlo díky sedmi bodům v řadě dostat 50 vteřin před koncem na rozdíl jediného bodu.

Fenerbahce si i přes prohru udrželo vedoucí příčku v tabulce skupiny E o jednu výhru před Lokomotivem Kubaň Krasnodar, který vyhrál 87:63 nad Cedevitou Záhřeb. A to hlavně díky výkonu Anthonyho Randolpha, který zaznamenal 28 bodů, 13 doskoků a pět asistencí a postaral se o druhý nejlepší výkon celé soutěže v této sezoně.

Ve skupině F vyhrál CSKA Moskva městské derby s Chimki 108:98. Opět zářilo hvězdné rozehrávačské duo - Miloš Teodosič dal 26 bodů, Nando de Colo přidal 19 bodů a osm asistencí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články