Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Házenkáři Lovosic černou sérii proti Plzni neprolomili a posedmé v řadě padli

Lovosice – Plzeň se stává pro házenkáře Lovosic noční můrou. Severočeši nedokázali porazit obhájce extraligového titulu ani posedmé v řadě. Tentokrát na domácí půdě padli 24:27 a v tabulce jsou osmí. Západočeši si naopak díky triumfu pojistili druhou příčku tabulky a na vedoucí pražskou Duklu ztrácí bod. Hosty nezastavil ani kanonýr Václav Klimt, autor deseti branek.

Utkání Plzeň - Lovosice
zdroj: ČTK autor: Pavel Němeček

Klimt byl totiž až do 28. minuty jediným lovosickým hráčem, který dokázal překonat brankáře Motlíka. Až v závěru poločasu se trefili i Bouček a Malý, domácí však ztráceli šest gólů.

Čtyři minuty před koncem se Lovosice dotáhly na nejtěsnější rozdíl a Plzeň si po Motlově brance na 23:24 vzala oddechový čas. Po něm Západočeši znovu zvýšili náskok a sedmé vítězství v řadě už si pohlídali.

"Rozdílový byl první poločas, ve kterém jsme měli dvanáct technických chyb, za které jsme byli trestáni z rychlých protiútoků. Ve druhém poločase už jsme viděli, že i s Plzní se dá normálně hrát, jenže proti Plzni je strašně fyzicky náročné dotahovat šestibrankové manko," řekl trenér Lovosic Vladimír Šuma.

Suverénně dokráčeli ke třetí výhře za sebou házenkáři Karviné. V prvním poločase dostali jen čtyři góly a poslední Zlín nakonec rozstříleli 31:15. Roli favorita splnily i Hranice, které porazily Litovel, vedený novým koučem Jaroslavem Hudečkem, 23:19 a na čtvrtém místě bodově srovnaly krok s třetím Zubřím.

Už čtyři kola před koncem základní části je jasno o osmičce postupujících týmů do play-off. I o teoretickou šanci přišla Kopřivnice po domácí porážce 25:27 s Brnem, oba týmy nyní ztrácejí nedostižných deset bodů.

Je nám líto, video expirovalo.
Plzeňští házenkáři zvítězili v Lovosicích a dál stíhají Duklu

Výsledky 18. kola extraligy házenkářů:

Hranice - Litovel 23:19 (11:8) Nejvíce branek: Horut 7, Magrla 6/1, Třeštík 3 - Mičola 4/2, Nedoma a Konšel po 3.

Karviná - Zlín 31:15 (16:4) Nejvíce branek: Mlotek 9, Frančík 8, Hanisch 6/2 - Šáš 4/1, Doležel a Kafka po 3.

Lovosice - Plzeň 24:27 (9:15) Nejvíce branek: Klimt 10/5, Motl 5/2, Bouček 4 - Poloz 5, Šindelář 4, M. Tonar 4/1.

Kopřivnice - KP Brno 25:27 (13:16) Nejvíce branek: Bukovský a Hardt po 5, Unger 3, Jiří Gřes 3/3 - Mráz 5/2, Musil, Stein a Zima po 4, Koubek 4/1.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články