Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Falasca si k reprezentaci přizval Nekolu, oba mají volejbalisty konečně pozvednout

Praha - Trenér mistrovského Liberce Michal Nekola se stal druhým koučem reprezentace volejbalistů. Vybral si ho k sobě nový lodivod národního týmu Španěl Miguel Falasca, který byl do funkce jmenován minulý týden.

Michal Nekola slaví titul s Libercem
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Být součástí reprezentace je pro každého trenéra velká čest. Jsem rád, že můžu být součástí nově se tvořícího národního týmu, a již teď se těším na novou spolupráci s hráči i celým realizačním týmem," uvedl Nekola.

Mezi kandidáty na druhého kouče byli i Jiří Novák z Karlovarska, Martin Demar z francouzského celku Nantes Rezé, Jan Svoboda z Českých Budějovic, kouč rakouského Amstettenu Martin Kop, zlínský Přemysl Obdržálek či trenér Příbrami René Dvořák.

Je nám líto, video expirovalo.
Novotný: Ve funkci je to masakr, ale hrozně mě to baví

Falasca si vybral Nekolu, jenž v minulé sezoně dovedl Duklu po 12 letech k titulu mistrů republiky. "Již delší dobu směřuje liberecký celek správným směrem. Dal mu určitou tvář a na výsledcích je to znát," uznal vedoucí reprezentací Jakub Novotný Nekolovy přednosti.

"Michal je komunikativní člověk, umí jazyky, zná výborně české prostředí," vyjmenovává Novotný s tím, že zejména znalost poměrů byla Nekolovou důležitou výhodou pro spolupráci s Falascem. "Myslím si, že ta volba je dobrá."

V minulosti se trochu zaspalo, říká Novotný

Nekolovým i Novotného úkolem bude společně s Falascem pozvednout reprezentaci. "V minulosti se trochu zaspalo. Teď to nějakým způsobem doháníme, k tomu se nám proměnila generace, což je na této úrovni okamžitě znát," komentuje Novotný situaci kolem národního týmu.

Jakub Novotný, manažer reprezentací:

"Je třeba, aby hráči věřili, že se dá udělat dobrý výsledek. To se podařilo Slovincům, před dvěma lety o nich nikdo nevěděl. Ten zásadní krok, který většinou bolí, se musí udělat. Ne pokaždé si v Česku uvědomujeme, že vždy je důležitější tým než jednotlivec. Důležitá je i práce. Když máme hráče, který neumí přihrávat, my si řekneme, že nemá dispozice. Ne. Jinde to berou jinak, budeme ho tak dlouho drilovat, než se naučí přihrávat."

Volejbalisté zahájí přípravu začátkem května. Prvním testem bude Světová liga v červnu a v červenci. Do ní Češi vstoupí domácím turnajem s Kanadou, Čínou a Egyptem. Druhý turnaj absolvují na Slovensku a třetí v Koreji. V září pak čeká novou trenérskou dvojici s týmem kvalifikace mistrovství Evropy.

Stále bez trenéra je ženská reprezentace. K ní chtěl svaz sehnat domácího kouče a jednal s ostravským Zdeňkem Pommerem mladším a s Marcelou Ritschelovou, jež dělala asistentku dosavadnímu italskému kouči Carlu Parisimu. "Jednání ale nedopadla. Momentálně se otáčíme do zahraničí," řekl Novotný. "Jméno bychom chtěli oznámit příští týden," doplnil.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články